Защо трябва да избягвате сушенето на коса с кърпа?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Коса и грим

Повечето от нас помнят, че като деца, нашите майки енергично изсушаваха косите ни с кърпа веднага след измиване на косата и в резултат сляпо сме пренесли този навик със себе си в зряла възраст.

Ще се изненадате да разберете обаче, че сушенето на косата с кърпа е най-голямата грешка, която правите, тъй като несъзнателно този навик вреди на вашата коса. Да, прочетохте това правилно! От начупване до цъфтящо краища, хавлиената кърпа е най-големият ви враг!

Ето и всички причини, поради които трябва да премахнете този навик веднага!

Наранява кутикулата на косъма

Мократа коса е уязвимо състояние и следователно се начупва по-лесно. Когато триете косата си с по-груба кърпа, вие наранявате кутикула на косъма, която е в най-външният слой на косата. Това, от своя страна, има тенденцията да доведе до начупване на косата и цъфтящи краища.
 
Цъфтящи краща


Колкото и да искате да запазите косата си без цъфтящи краища, ежедневните ви навици само я влошават. Когато изсушавате косата си с кърпа, вашата коса обикновено става по-груба, наранявате косъма и в резултат ще получите цъфтящи краища.

Загуба на влага

Изсушавайки косата си с кърпа, вие премахвате естествената влага от косата, което от своя страна води до начупване и сухота. Ето защо, ако почувствате, че косата ви се начупва през деня, то кърпата е виновникът!
 
С какво да замениете кърпата?

Ако се чудите какво да използвате вместо кърпа, за да изсушите косата си, ние ще ви кажем! Меката памучна тениска или микрофибърната кърпа са нещата, които трябва трябва да използвате, защото те не само ще абсорбира излишната вода, но и ще намалят начупването на косата.


 

Коментари към " Защо трябва да избягвате сушенето на коса с кърпа?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg