Защо трябва да изключвате всичките си екрани час преди лягане

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Всички вие, които се оплаквате че не се наспивате достатъчно, слушайте! Ето как изключването и избягването на всякакъв вид екрани час преди лягане ще ви помогне да заспите по-бързо и да имате по-пълноценен сън.Прекаравали ли сте нощите си в гледане на повторения на любимия си сериал, защото просто не можете да заспите? Това може би е причината: когато прекарате времето преди да си легнете, гледайки телевизия, скролвайки в Инстаграм или просто вършите работа на вашия лаптоп, лъчите от екрана се намесват във вашия сън повече, отколкото си мислите.


 
Циркадните ритми на тялото ви (биологичните процеси, които протичат в тялото) са свързани с количеството светлина във вашата среда. Когато фоторецепторите в очите ви открият повече светлина, те потискат производството на мелатонин - хормонът, който ви кара да заспите. Това се случва, така че да останете по-внимателни и продуктивни през деня.


Електронните устройства, които използвате късно през нощта, излъчват синя светлина с къса дължина на вълната. Така че, освен че увеличава количеството светлина, на което сте изложени, този тип светлина също подмамва тялото да мисли, че още не е време за сън.ова допълнително забавя началото на вашия REM сън - дълбокото състояние на съня, за което се твърди, че има огромно влияние върху паметта и настроение. Намаляването на общото време, прекарано в това състояние, ви прави по-сънливи и разсеяани на следващия ден.


 
Точно затова, бъдете отговорни и се съпротивлявайте на изкушенията да гледате любимите си телевизионни предавания преди сън.Вместо това вземете книга, слушайте малко музика или опитайте да практикувате йога!


 

Коментари към " Защо трябва да изключвате всичките си екрани час преди лягане":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg