Защо трябва да използвате слънцезащитни продукти през цялата година?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Повечето слънцезащитни продукти оставят кожата ви мазна, а нищо не разваля деня на плажа така, както това да се налага да нанасяте слънцезащитно масло или крем по цялото си тяло на всеки 60 минути...

Въпреки неудобството, слънцезащитните продукти са необходими и то през цялата година!

За щастие, новите слънцезащитни спрейове като правят целия процес по-лесен и по-приятен, защото не оставят кожата мазна и ни защитават по-добре.

Защо обаче слънцезащитните продукти са необходими през цялата година, а не само през летните месеци?

1. Рак на кожата

Слънцезащитните продукти трябва да се носят всеки ден, независимо от времето или плановете за дейности на открито, защото прекалено многото излагане на слънце значително увеличава шансовете ви за рак на кожата, според Американското общество за борба с рака.

За щастие, ракът на кожата може да се избегне най-вече чрез защита на кожата от вредните слънчеви лъчи посредством слънцезащитни продукти и дрехи.

2. Облачни дни са също толкова опасни

Облаците не са равностойни на защита от слънцето, защото дори когато е студено и дъждовно, някои UV лъчи достигат до земята

Да, облаците ще блокират повечето от тези лъчи, но някои от тях ги отразяват и всъщност увеличават шансовете ви за слънчево изгаряне.

Също така, ако сте в планините, дори и да няма слънце, което се вижда, трябва да внимавате, защото снегът отразява UV лъчите и ги прави дори още по-силни.

3. Прозорците няма да ви защитят

Вие седите в колата си, наслаждавате се на музиката, която слушате и в повечето случаи си мислите, че щом има прозорци, то вие сте защитени, нали?

Е, за съжаление трябва да ви съобщим, че дори и така, слънцето ви дава сериозна доза UV лъчи.

Истина е, че прозорците блокират UVB лъчите, но не и UVA лъчите, които преминават през тях без никакъв проблем.

Ето защо може и да не получите слънчево изгаряне след дълго шофиране, но ефектите от лъчите определено ще се появяват с течение на времето.

4. Слънцезащитните кремове вече не са толкова мазни колкото преди

Една от най-големите причини, поради която хората не носят слънцезащитни продукти, е, че не искат да се чувстват като покрити с мазнина.

Факт е обаче, че слънцезащитните продукти са изминали дълъг път и в днешно време повечето дори не се усещат върху кожата, което ги прави перфектни за използване, ако ще имате дълъг ден под слънцето.

5. Поддържате кожата си млада

Според експерти, ежедневната употреба на слънцезащитни продукти може да предотврати стареенето на кожата.

Шроучване от Австралия, което сравнило резултатите между хора, които ежедневно употребяват слънцезащитни продукти и такива, които ползват от време на време или само, когато има нужда показало, че тези, които ги използвали по-рядко имали значително увеличение на кафяви петна и фини линии.

Тези, които ги използвали ежедневно обаче не показали никакви признаци относно стареене на кожата.

 


 

Коментари към " Защо трябва да използвате слънцезащитни продукти през цялата година?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg