Защо трябва да обичаме трудностите и несполуките?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Из мрежата

Независимо дали вярвате в Бог, Вселената, Съдбата или в нито едно от тях, със сигурност поне веднъж в живота си сте изпитвали силата на думите „Всяко зло за добро“ на свой гръб! Понякога се питаме защо лошите неща се случват на хубавите хора, защо има толкова несправедливост... И знаете ли, отговорът много често е в доверието!

 

Това да се довериш, че всичко се случва, защото има причина и тя е хубава причина, може да ни помогне да преминем през несполуките по-израснали, по-спокойни, по-добри... Вижте този текст, на който попаднахме в Мрежата! Той ще ви помогне да преминавате по-лесно през несполуките...

 

"Аз: Боже, може ли да те питам нещо?

Бог: Разбира се.

Аз: Обещай, че няма да се ядосваш...

Бог: Обещавам.

Аз: Защо позволи днес да ми се случат толкова много неща?

Бог: Какво имаш предвид?

Аз: Ами, събудих се късно.

Бог: Да.

Аз: Колата ми запали след цяла вечност.

Бог: Добре.

Аз: На обяд ми объркаха сандвича и трябваше да чакам.

Бог: Хъм.

Аз: По пътя за дома батерията на телефонът ми падна, точно като ми звъннаха.

Бог: Добре.

Аз: И за връх на всичко това, когато се прибрах исках само да си накисна краката в новата ми вана за масаж. Но тя не работеше! Днес нищо не беше както трябва! Защо направи това?

Бог: Да видим сега, ангелът на смъртта беше до леглото ти тази сутрин и трябваше да изпратя един от ангелите си да се бие за живота ти. Оставих те да спиш през това време.

Аз: О-о-о (смирено)

Бог: Не позволих колата ти да запали, защото имаше пиян шофьор на твоя път, който щеше да те удари, ако беше излязъл на пътя.

Аз: (засрамено)

Бог: Човекът, който ти направи първия сандвич днес беше болен и аз не исках да се разболееш и ти, защото знам, че не можеш да си позволиш да отсъстваш от работа.

Аз: Добре. (смутено)

Бог: Телефонът ти се развали, защото човекът, който ти се обаждаше щеше да свидетелства фалшиво за твоите думи в този разговор, а аз не исках дори да говориш с него, за да бъдеш защитен.

Аз: Ясно, Боже.(нежно)

Бог: О, и тази вана за масаж, тя щеше да даде на късо и щеше да повреди цялата инсталация в дома ти тази вечер. Не мисля, че искаш да стоиш на тъмно.

Аз: Съжалявам, Боже.

Бог: Не съжалявай, просто се научи да ми се доверяваш във всичко, в доброто и в лошото.
Аз: Доверявам ти се.

Бог: И не се съмнявай, че моят план за твоя ден е винаги по-добър от твоя".  


 

Коментари към "Защо трябва да обичаме трудностите и несполуките?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg