За виното с любов...

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно
За виното с любов...

На снимката: Цветелина Николова – изпълнителен директор на Katarzyna Estate

Още си спомням празника на любовта тази година. Мисля, че точно това бе денят, когато окончателно и безвъзвратно се влюбих... във виното!

 

Винаги съм ценяла напитката на боговете, и то не само заради опияняващия й вкус, но и заради философията, която обгръща това питие. Но дори и аз никога не съм знаела колко обич, ръчен труд, търпение и майсторство стоят зад получаването на наистина хубаво вино...

 

И ето ме в Katarzyna Estate – китно шато, на чиято красота би завидяла всяка френска изба. Макар и разположено на границата между България и Гърция, то се намира на една и съща географска ширина с едни от най-известните световни винени области в Италия, Франция и Испания. С други думи – виното, което се произвежда тук, е от най-висока класа!

 

 

Доказва го не само фактът, че избата представя България на най-престижните винени конкурси, печелейки много отличия. Аз също имах удоволствието да се убедя в изтънчения вкус на вината на Katarzyna Estate. Точно на 14 февруари, в компанията на изтъкнати сомелиери и колеги журналисти, се потопих в опияняващия свят на това божествено питие...

 

 

Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Syrah, Mavrud, Malbec, Tempranillo, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Viognier – едни от най-добрите за отглеждане в България сортове грозде тук се превръщат в подбрани напитки, получени чрез класически технологии. При тях преобладава ръчния труд, задължително е отлежаването на вината във френски дъбови бъчви, а финалният щрих е развитието на вече бутилираните питиета чрез престояването им в подземен тунел при специална температура и климатични условия.

 

 

Изобщо, раждането на едно хубаво вино е дълъг процес, който изисква влагането на много любов, страст и желание. И наистина - в случая не говорим за създаването просто на алкохолно питие. Говорим за истинска философия! Дори сградата, приютила различните видове вина, впечатлява с автентичната си архитектура, красиво изрисуваните стени и картини, които придават аристократичност на атмосферата й.

 

Кажете ми сега! Как да не се влюби човек в хубавото вино, след като е надникнал поне веднъж в неговия необикновен свят?!  

 

Вижте още:

Когато виното и изкуството си подадат ръка

Чаша вино, за да сте слаби


 

Коментари към "За виното с любов...":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg