За създаване на зоополиция

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
01.00 a.m.

“Ако човек можеше да бъде кръстосан с котка, това щеше да подобри човека, но да развали котката.”

Марк Твен

Всяко живо същество заслужава хуманно отношение и живот без насилие, включително и животните! Не зная кой и защо ни е накарал да вярваме, че хората сме най-висшата форма на разум, но явно е бил в голяма грешка!

Особено след като един „човек” е способен да причини на животно мъки, достойни за присъда.

Някой ще каже „Какво пък толкова, това да не е човек !”, аз бих отговорила „Не е! И слава Богу, че не е човек!”, проявата на насилие към животните е проява на слабост, на лабилност, на зверство, на животинство.

На животинството, което проявява животното към своята плячка, беззащитна, неспособна да реагира, слаба. Но животното прави това, за да оцелее.

А ти, човеко, защо си позволяваш да посегнеш на живо същество, защо си позволяваш да излееш зверството си върху животно? Проява на какво е?

Може би си ядосан на работодателя си, на жена си, на света си, на изгубения чорап в пералнята? Ако това те кара да посегнеш на животно, е, имам изненада – ти си животното!

Аз съм „ЗА” създаването на зоополиция! Аз съм „ЗА” защитата на животните! Такава, каквато си позволява да има самият човек, защото, вярвай ми, човеко-звяр, ако бе безмълвен, малък, беззащитен и слаб, и ако някой насочеше силата си към теб по начина, по който ти я насочваш към животните, щеше да искаш да си защитен, щеше да потърсиш правата си и да поискаш отговорност!

За жалост животното няма как да потърси отговорност за посегателството ти над него и именно затова трябва да бъде създадена ЗООПОЛИЦИЯ, защото, ти, човеко-звяр, заслужаваш да бъдеш наказан за своето деяние, заслужаваш да носиш отговорност за делата си, за нехуманното отношение към живота на беззащитно живо същество!

Аз съм „ЗА” ЗООПОЛИЦИЯ, тя е необходима на едно демократично, европейско и ЧОВЕШКО общество!

Бъди активен и бъди „за” тези, които не могат да кажат колко ги боли, бъди „за” тези, които не могат да се оплачат, да извикат помощ и да се защитят. Защото - "За величието на една нация и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните"

Махатма Ганди!
 


 

Коментари към "За създаване на зоополиция":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg