За фитнес маниаци: Чудотворната българска хранителна добавка

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Спорт

Всички знаем, че наравно с правилия тренировъчен режим изключително важен е и хранителният. За да имат истински и дълготраен ефект упражненията, е необходимо да се съобразяваме какво и кога пием и ядем. Здравословното хранене обаче, също не е напълно достатъчно.

Хранителните добавки, съчетани с подходящата диета и упражнения са в основата на здравото и изваяно тяло. Те възстановяват мускулатурата след физическа активност, помагат за прочистването от токсини, казано най-общо – зареждат тялото с енергия и спомагат синтеза на нови мускулни влакна. Разбира се, съществуват различни добавки според типа на упражненията и желаните от нас резултати.

Някои спортни добавки обаче, могат да имат не дотам желани странични ефекти, като водната задръжка при прием на креатин, например. Макар да е една от най-ефективните хранителни добавки при силовите спортове, има вероятност тялото ви да задържа повече течности, което пък придава допълнителни килограми.

Може би повечето от вас са чували за българската билка Мурсалски чай. Но може би не знаете, че под формата на екстракт (извлек) тя е една от най-уникалните и чудотворни хранителни добавки.

Мурсалският чай екстракт съдържа над 90% от полезните съставки на растението, докато чаят едва 7%. Магията на тази билка е открита още през 60-те години, когато високопоставени членове на Политбюро са я пиели, за да засилят потентността си и да се сдобият с тяло, като на Аполон. Според слуховете обаче, те са се постарали нейните уникални свойства да останат в тайна дълги години. Защо, можем само да гадаем.

Мурсалският чай екстракт е особено подходящ за употреба преди и след тренировка. Той е мощен антиоксидант, който възпроизвежда енергията и премахва умората. „Естествените багрила” и катехините, съдържащи се в екстракта, представляват най-пълноценните растителни белтъци. Като към тях добавим селена и аскорбиновата киселина, всичко това укрепва по невиждан досега начин имунната система и хармонизира обменните процеси в тялото. Или казано най-просто – Мурсалският чай екстракт кара клетките да се свиват и отпускат, като по този начин организмът се самопочиства от токсините.

И тъй като по-горе споменахме един често срещан проблем – задържането на течности, причинени от недостатъчно поемане на вода, неправилно хранене, алкохол и страничен ефект от някои спортни добавки, Мурсалският чай екстракт е възможно най-добрият вариант да се справите с това. Той е изключително мощен естествен диуретик, а действието му са забелязва веднага след първия прием.

Специалистите препоръчват Мурсалският чай екстракт да се приема редовно, като хранителна добавка, съчетана с правилен режим на хранене и спорт, за да се постигнат възможно най-дълготрайни резултати. Освен това, българската билка, растяща в Пирин и Родопите, не просто не товари по никакъв начин черния дроб, но и точно обратното – помага му.

За да научите повече за чудотворното действие на Мурсалският чай екстракт и още за десетките му ползи за организма, както и как да се сдобиете с него, вижте ТУК.


 

Коментари към "За фитнес маниаци: Чудотворната българска хранителна добавка":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg