Зеленчуковата градина на Мишел Обама

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Лица

На 4-ти Октомври тази година, г-жа Обама направи няколко изявления. Тя била спестила 2.5 милиона долара за да поддържа своята градина и е направила уговорки с „National Park Service” свързани с поддръжката. Истинското значение на тези действия? Никой няма да изкорени градината й, независимо от приоритетите на следващите първи дами.

Засадена през 2009г. и разположена върху Южната Морава, тя е една от първите инициативи на Първата Дама. През това време, тя била наричана „Главната майка“, но все още не била пуснала кампанията си срещу храната в училищата или пък “Let’s Move“. Освен, че поставя пример за пълноценно хранене, реколтата от градината наистина се използва в Белия Дом. С продукти от нея се приготвят ястия за Първото Семейство. През 2012г., г-жа Обама публикува книгата “American Grown: The Story of the White House Kitchen Garden and Gardens Across America”. Книгата разказва за нейните преживявания и работа в градината.

„Ужасно много се гордея, като знам, че тази малка градина ще бъде символ на мечтите, които ние имаме за по-здравословна нация за нашите деца…“ – каза Мишел Обама.

Със скорошните разширения от камъни, стомана и цимент, това е постижение от последните 8 години, което със сигурност няма да изчезне скоро.

Вижте и няколко снимки на самата градина:


 


 

Коментари към "Зеленчуковата градина на Мишел Обама":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg