Зимата може и официално да не е настъпила, но снегът навън ни казва съвсем друго! Точно в този период на годината е добре да наблегнем на топли и питателни супички, за да сме здрави и да се заредим с енергия.
Ето защо ви предлагаме една вкусна рецепта за гъста италианска супа! Пробвайте я…
Необходими продукти:
400 г консервиран бял боб
300 мл вода
1 кубче зеленчуков бульон
400 г пасирани домати
200 г консерва риба тон в зехтин
2 малки глави кромид лук
2 скилидки чесън
4 с. л. зехтин
1 ч. л. захар
лют пипер (по желание)
пресен босилек (по желание)
смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
В тенджерата се запържват ситно нарязания лук и пресования чесън, докато лукът омекне. Добавят се пасираните домати, водата и натрошеното кубче зеленчуков бульон.
Разбърква се е се прибавят отцеденият и измит с вода боб, намачканата риба тон, нарязания на ситно босилек, лютия червен пипер и 1 ч. л. захар.
Всичко това се довежда до кипване и огънят се намалява на минимум.
Супата се готви още около 10 минути, след което се сваля от огъня.
По желание можете да я гарнирате с чеснови крутони и с накъсани листа босилек.
Добър апетит!