З (научно-подкрепени) начина да откажете цигарите по-лесно

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Независимо от начина, по който ще подходите към това, отказването от цигарите е трудно. Но е възможно (и, както вероятно знаете,) трябва да бъде направено.Има няколко начина да бъде малко по-лесно да се откажете или поне по – малко гадно. И всичко е в подготовката.

Когато спрете да пушите, ще трябва да минете през няколко дни, в които никотина се изтегля от вашето тяло. Това обикновено означава да имате симптоми като раздразнителност и безсъние, придружени от интензивен глад. Със сигурност е доста неприятно в най-добрия случай, но за повечето хора, най-тежкият етап на тези симптоми трае само три или четири дни. След като го преживеете, да продължите живота си без цигари ще бъде много по-лесно.Освен това ще започнете да се възползвате от предимствата на това да не пушите още 20 минути след последната си цигара.

Обсъдете го: Ентусиазмът и спонтанността са страхотни, но това е един от случаите, в които трябва да планирате бъдещето. Здравната организация предлага да се определи дата на отказване в следващите няколко седмици, вместо да се започне веднага. И използвайте това време, за да говорите с Вашия лекар. Той щеви запознае с всички опции, по всички различни начини, за отказването на цигарите –внезапното спиране, като се възползвате от заместител на никотина или да си свалите приложение, което да ви напътства – телефонни линии за помощ при отказване и текстови услуги, които да ви стимулират.Също така добра идея е да поговорите с партньора си, семейството, приятелите си и може би дори с шефа си,”за да настроите системата за поддръжка”, от която се нуждаете, предварително.

Обмислете:Отделете малко време да си помислите кога и защо пушите, защото тези фактори най-вероятно ще бъдат вашите проблемни моменти, когато се откажете, обяснява клиника  „Майо”. Например, ако пушите цигара, за да се отпуснете през деня и за почивка, вместо това направете бърза разходка около или извън офиса.Ако пък първото нещо сутринта, което ви  събужда е цигара, опитайте ободряваща йога или допълнителен шот с еспресо. Ако сте свикнали да пушите докато пиете, опитайте се да избягвате алкохола през първите няколко дни.

Много ще помогне да се съсредоточите върху причината, поради която отказвате цигарите. Какво в крайна сметка те убеждава да се откажеш от пушенето? Фокусирането върху тази мотивация ще ви помогне да преживеете трудните времена.

Бъдете благосклонни към себе си: Когато отказвате цигарите, вече сте се въвлекли в трудна битка. Това означава, че сега най-вероятно не е най-доброто време да добавите още трудности към графика си, така че може би изчакайте, ако местите жилището си, правите ремонт или успешно приключете повишението си в работата, за да предприемете тази стъпка. Ако добрия сън, балансираното хранене и хидратацията са ваши приоритети през този период, това ще направи симптомите на абстиненция по-поносими. Също така,  Центъра за контрол и превенция на заболяванията предлага да си създадете система за възнаграждение на самия себе си: Празнувайте първия си ден без цигара, като например излезете на филм с партньора си. След това празнувайте първата седмица, първия си месец и и т.н. , все награди, които да ви напомнят, че сте се придържали към целите си.

Пътят към отказване на цигарите при всеки е различен и няма формула, която да работи за всички. Почти никой няма да ви каже, че процесът е лесен. Но ако разполагате с план, това ще ви помогне да се справите с неизбежните трудности и да преминете от другата страна възможно най-безболезнено.


 

Коментари към "З (научно-подкрепени) начина да откажете цигарите по-лесно":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg