Известни личности, които умират твърде млади!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Лица

Събрали сме няколко звезди от шоу бизнеса (и не само), залезли твърде млади. Всеки от тях е допринесъл с нещо и ще остане запечатан в съзнанието на много хора. Имена заслужили да блестят с пълна сила.

 

Мерилин Монро (36)

Известна с някои спорни отношения и въплащение на спираща дъха красота. Монро е била намерена мъртва на 5 август 1962г. в дома си в 04:25ч. Смята се, че тя се е самоубила, предозирайки се с медикаменти. По въпроса още се водят спорове, а в историята са замесени и братя Кенеди.

 

Принцеса Даяна (36)

Прочута със своите хуманитарни дейности и с красотата си. Даяна умира на 31 август 1997г. в автомобилна катастрофа в Париж. С нея загиват, шофьора и Анри Пол и годеникът и Доди Файед. В колата е бил и Тревър Рийс-Джоунс, който оцелява по чудо. Инцидента разтърси и потопи в траур целия свят.

 

Джеф Бъкли (30)

Син на Том Бъкли, американски джас певец. Джеф е един от най-забележителните музиканти на 1990 година. На 29 май 1997г. той решава да поплува в любимото си пристанище на Вълчата река. От тогава изчезва и едва на 4 юни намират тялото му в река Мисисипи. Неговата аутопсия не показва признаци на употреба на алкохол или наркотици, а просто нелепа случка на случайно удавяне.

 

Хийт Леджър (28)

Хийт Леджър е бил повратна точка в областта на качеството. За емблематичната си роля на „Жокера” в „Батман в началото”, Хийт се заключил в продължение на месец в стаята си и практикувал действителните чувства на героя. Но на 22 януари 2008г. цялата общественост в Холивуд е била шокирана, когато този невероятен актьор е бил намерен мъртъв в апартамента си в Манхатън. Според лекарите, той умира от свръх доза успокоителни.

 

Джим Морисън (27)

-„Нямам нищо против да умра в самолетна катастрофа. Ще бъде добър начин да си отида. Аз не искам да умра в съня си, или от старост. Искам да почувствам какво е. Искам да я опитам, да я чуя, да я помириша. Смъртта се случва само веднъж. Не искам да я пропусна.”

Член основател на  „The Doors” и една от най-прочутите фигури в рок музиката, Джим Морисън е намерен мъртъв на 3-ти юли 1971г. от приятелката си в апартамент в Париж. По-късно Дани Шугърмен, мениджърът на „The Doors”, заявява, че Морисън е починал от употреба на хероин.

 

Браян Джоунс (27)

Също като Джим Морисън, Браян Джоунс е смятан за нещо като кръстник в музикалния свят. Член-основател на  „Rolling Stones”, Джоунс е бил намерен мъртъв в полунощ на 2 юли 1969г., в басейна на дома си. Въпреки това, според медицинския доклад, инцидентът е бил злополука. Но през 1999г., неговата приятелка Анна Уолин твърди, че той е бил убит от някакъв строител. Строителят, Фран Торогуд, признава престъпната си дейност, но късно, чак на смъртния си одър.

 

Алая (22)

Американската изпълнителка и супер модел, Алая Дана Хоугтън умира на 25 август 2001г., когато самолетът й се разпада малко след излитане от летище в Бахамите.  Тя е била придружена от седемте си съдружника, а пилотът на самолета се оказва, без разрешение за управление. По-късно, медицинската експертиза показва, че пилотът, Луис Моралес е бил с голяма доза хероин и алкохол в кръвта.

 

Ричи Валънс (17)

Друга знаменитост, която умира в самолетна катастрофа. Един символ на рок енд рол тенденциите, загива на 3 февруари 1959г., когато самолета му се разбира малко след излитането си. В този ден са загинали и Д.Ричардсън и Бъди Холи, заедно с пилота Роджър Патерсън. Деня на смъртта им сега е известен като деня на „Музиката умря”.

 

Анне Франк (15)

Една от най-известните еврейски жертви на Холокоста, Анне Франк спечели световна слава посмъртно. На тринадесетия си рожден ден, тя получава дневник, в който да документира опита си от Втората световна война. През 1945г. тя и сестра й умират в лагера от тиф, а майка им почива от глад. Някак бащата Ото Франк, успява да избяга от  концентрационния лагер и по-късно публикува дневника й през  1952г. като „Дневника на едно младо момиче”


 

Коментари към "Известни личности, които умират твърде млади!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg