Излиза продължението на 'Аз преди теб'

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Дългоочакваното продължение на превърналия се в бестселър роман „Аз преди теб“ на лондонската писателка Джоджо Мойс, "След теб", излиза на 16 юни.

Журналистка по професия, Мойс се отдава на писателска кариера, но става световно известна чак с деветия си роман – именно „Аз преди теб“. Историята ни среща с Луиза, обикновено момиче, което остава без работа. На кръстопът в живота си, без амбиции, без жажда да живее, Луиза попада в дома на Уил – млад мъж, прикован на легло след нелеп инцидент. За разлика от напълно подвижната и способна Луиза, която обаче е изгубила смисъла в живота си, Уил е жаден за живота, който му е принудително отнет. Уил избира да се самоубие, но не и преди да е върнал жаждата за живот на Луиза. Историята на двамата ще ви докосне и плени, както никоя досега.


Въпреки че самата Джоджо Мойс признава, че не е възнамерявала да пише продължение на „Аз преди теб“, работата по сценария на филма, който ще бъде в кината от 24 юни, а в ролите на Лу и Уил ще видим добре познатите ни Емилия Кларк от „Игра на тронове“ и Сам Клафлин от „Игрите на глада“, както и стотиците запитвания от почитатели на историята какво се е случило с Луиза след смъртта на Уил, карат авторката да промени решението си и да ни зарадва с продължение.

В „След теб“ читателят ще открие Луиза, опустошена след смъртта на Уил.


За известно време ще се чувстваш неудобно в новия си свят. Живей смело. Приемай предизвикателствата. Не се примирявай. Просто живей добре. Просто живей.


Осемнадесет месеца след смъртта на Уил Луиза се опитва да построи живота си наново. Да се справи с мъката, безсънието, внезапните изблици на гняв и безкрайния вътрешен диалог с човек, който вече не съществува. Подтиквана от желанията, които Уил пробужда в нея, тя заминава за Париж. Но там се чувства самотна и объркана, намира утеха единствено в спомените. Връща се в Лондон и започва работа в бар на летището. Излитащите и кацащите самолети обаче непрекъснато й напомнят, че хората се движат и живеят, докато тя стои на едно място. И разочарова Уил, пропилявайки времето и възможностите си.


Луиза претърпява инцидент и се връща в дома на родителите си в Стортфолд, където се чувства обичана и защитена. Въпреки света, който Уил й разкрива, тя отново е на изходна позиция. По настояване на баща си посещава сбирки, които помогат на хората да се освободят от скръбта. Но точно когато си мисли, че е готова да продължи напред, на вратата й се появява непозната, която променя всичко.


Някога Лу обещава на Уил да живее смело и да приема предизвикателствата. За да изпълни обещанието си сега, тя трябва да се научи да живее и обича без него...


Джоджо Мойс

 

Издателство: Хермес, цена 15,95 лв.
 


 

Коментари към "Излиза продължението на 'Аз преди теб'":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg