Изложбата на Лени Кравиц и в България

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Новини

Една от обожаваните рок легенди в ново амплоа – Лени Кравиц застава зад обектива, за да ни покаже хората, които снимат него. А феновете му могат да видят как се изявява той като фотограф по време на изложбата му у нас.

Vivacom Art Hallприютява изложбата на Лени Кравиц FLASH. Откриването е на 7 април от 18,30 часа. Турнето на FLASH започва от Лос Анджелис, а София ще бъде четвъртата му спирка. През целия април феновете ще имат възможност да се насладят на фотографиите, които Кравиц е направил.

Част от FLASH е изложбата Ascension на Матю Битън, фотограф, графичен дизайнер на музикални албуми, носител на Грами и личен фоторепортер на Лени Кравиц. Изложбите пристигат у нас благодарение на фондациите “Америка за България” и „Мусиз“, в партньорство с VIVACOM.

Непрекъснато заобиколен от фоторепортери и папараци, Лени обръща фокуса. Зад обектива застава той, а обект на снимките му са всички онези хора, които се опитват да заснемат него. Така се появяват черно-белите фотографии, запечатали всекидневието на звездата през нейните собствени очи, ярки образи, неочаквано хванати в клопката на собствените си действия.

Интересно е, че същите тези хора, които ме преследват, за да ме снимат, са станали тема на изложбата ми. Чрез завъртане на обектива обратно към тях, аз косвено поглеждам към себе си и сюрреалистичния свят, в който живея, когато пътувам. Този, който някога е бил ловец, се превръща в плячка”, споделя Лени.

© Lenny Kravitz, Leica Gallery Wetzlar

 

Той разказва, че когато бил още дете, често се случвало да си играе с „Лайка“-та на баща си, тогава кореспондент във Виетнам. Преди няколко години негов приятел фотограф му дава камерата си, за да снима. Тя се оказва модел на „Лайка“, която залива Кравиц със спомени за детството и баща му.

„Вместо да се ядосвам, че не мога да се разхождам спокойно и да снимам, аз фотографирах каквото беше пред очите ми. Трябва да уловиш момента от твоя собствен живот, който стои пред теб. Затова започнах да снимам хората, които снимат мен, това се превърна в танц, в игра“, казва музикантът и фотограф.

От компанията „Лайка“ се свързват със звездата и заедно създават лимитираната серия от 125 фотоапарата Leica M-P Correspondent. Дизайнът е дело на Кравиц и неговата компания Kravitz Design, като външният вид и името са вдъхновени от бащата на Лени и камерата, която ползва като военен кореспондент във Виетнам и която - в крайна сметка - той подарява на сина си, когато навършва 21 години.

Дизайнът е старомоден, но притежава всички модерни технологии. Визията му е специално обработена, за да изглежда употребяван с протит корпус и обектив. “Харесвам нещата с история, които имат живот и какво да разкажат”, коментира Лени, като допълва, че винаги се чувства по-комфортно, използвайки винтидж дрехи, обувки, китари, фотоапарати и т.н.

Ascension ще покаже и фотографиите на дългогодишния приятел на музиканта Матю Битън. Фотографът застава от другата страна на обектива и ни представя интимни моменти от всекидневието на рокзвездата на сцената, на път и когато си почива.


 

Коментари към "Изложбата на Лени Кравиц и в България":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg