Изненадващите причини, поради които не можете да отслабнете

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Спорт
Ядете здравословно, следвате фитнес програма, но все пак не можете да отслабнете?
 
В случай, че това ви звучи познато, то една от причините по-долу може да е преградата, която стои между вас и мечтаното тяло.
 
Вижте и някои от изненадващите причини, които могат да предотвратят отслабването, за да не се чудите следващият път като се качите на кантара защо той не помръдва:
 
1. Не пиете достатъчно вода
 
Знаехте ли, че дори и толкова просто нещо като пиенето на достатъчно вода през деня може да ви помогне с отслабването?
 
Когато тялото е дехидратирано поради недостатъчен прием на вода, бъбреците не функционират нормално и черният дроб трябва да работи по-усилено, за да премахне токсините.
 
В такъв случай той спира да изгаря мазнини и се фокусира върху токсините, което от своя страна предотвратява отслабването.
 
2. Не спазвате режима си през уикендите
 
Може би се придържате стриктно към калорийния прием през седмицата, но не го спазвате през уикенда?
 
Няма нищо лошо в това да се насладите на малките неща в живота, но трябва да внимавате с допълнителните калории, които консумирате през тези два дни.
 
Те могат напълно да обезмислят всичко, което сте свършили прзе седмицата и за най-добри резултати се препоръчва да ограничите деня, в който ядете по-калорични храни на един.
 
3. Не се наспивате
 
Вярно е, че недоспиването може да доведе до качване на килограми.
 
Проучвания доказват, че хората, които спят по по-малко от осем часа на нощ ядат по-късно вечер и са по-склонни да изберат храни с по-високо съдържание на въглехидрати, сравнено с тези, които спят достатъчно.
 
4. Стоите цял ден пред бюрото
 
Постоянното седене и обездвижването забавят метаболизма и предотвратяват отслабването.
 
Начинът да се справите с това е да си взимате кратки почивки през час или два, през които да се разхождате за около десет минути.
 
Другият вариант е да се опитвате да не използвате асансьора в работа, а стълбите и да паркирате колата си няколко улици по-далеч от нея. 
 
5. Ядете прекалено много след тренировка
 
Това става, когато надценим тренировките си. Може би си мислите, че след като сте тренирали доста усилено и сте напълно изморени, че можете да си похапнете допълнителна филия хляб или парче торта? 
 
Това не е така, защото ако го правите често няма да дадете на тялото си да отслабне. 
 
Точно п отази причина се стремете да не ядете повече от нужното след тренировка и винаги избирайте здравословните опции пред нездравословните.
 
6. Не променяте упражненията
 
Когато тялото привикне към определени упражнения, то свиква с тях и следователно не може да загуби повече мазнини.
 
Ключът е да правите разнообразни упражнения, които ще "шокират" тялото и ще го предизвикат да изграя повече мазнини и да упражнява различни групи мускули.
 
7. Стрес
 
Стресът обикновено води до повишен апетит и при много хора това е начинът да се справят с него.
 
Няма нищо лошо в това, но метаболизмът също така се забавя, когато сме под стрес, а това допълнително ще направи отслабването по-трудно.
 
Опитайте да се отървете от стреса като намерите ново хоби или пък правите нещо, което ви прави щастливи вместо да се обръщате към храната.

 

Коментари към " Изненадващите причини, поради които не можете да отслабнете":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg