Изобретенията на един българин завладяват света!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Новини
Вече има стол, на който можем да тренираме, без дори да ставаме! Невероятно нали? Още по-невероятен е хактът, че столът ТАО  е изобретен от българи! Ангел Петков и Виктор Калвачев. За това изобретение, през януари тази година, те получават награда и диплом за отлично представяне в сферата на изобретенията на фондация "Еврика"  за 2018-та. Наградата е връчена лично от вицепрезидентът Илияна Йотова.
 
 
Освен диплом за оригинално изобретение, ТАО столът е патентован в САЩ, така че не си помисляйте да открадвате идеята и да я разработвате у нас! ; ) 
 
 
Малко повече за стола:
 
Повечето от нас стават от леглото, отиват на работа и се прибират без изобщо да се замислят да тренират, което може да доведе до много проблеми с тялото.
 
Експертите от Tao Wellness искат да променят тази тенденция, позволявайки на хората да тренират без дори да стават от стола. Новият Tao стол е опит за създаване на мини-фитнес в хола, който хората с по-заседнал начин на живот биха искали да използват.
 
Tao столът има редица финтес сензори, с помощта на които успява да бъде изключително ефективен. Когато собственикът на стола седне в него, той може да прави редица упражнения използвайки единствено облегалките за ръце. С достатъчно сила, можете да правите упражнения за ръце, корем и крака, като всичко зависи от това къде сте поставили ръцете и краката си.  Дясната облегалка за ръце също така има дисплей, който измерва и показва колко са изгорените калории, а пък цялата ви тренировка може да се проследи с мобилното приложение което ще бъде пуснато за iOS, Android и Windows Phone.
 
Тао столът не претендира, че ще ви осигури изтощителна тренировка - все пак трябва да станете от стола и да излезете навън, за да има положителна промяна. За сега, столът е само прототип, а от Tao Wellness са уверени, че столът им може да бъде от полза на хиляди хора в близкото бъдеще.
 
Ангел Петков е млад, талантлив скулптор, изобретател и дизайнер. Само на 29 години, вече е удостоен с награди и признания и проекти в международни компании. Първата му специалност е скулптура в Националната художествена академия. Сам споделя, че винаги се е интересувал от високите технологии и скулптурите му са били винаги технологични.Затова решава да продължи образованието си и завършва интериорен и продуктов дизайн в НБУ. В момента е докторант в Техническия университет -  индустриален дизайн.
 
Сред многото изобретения на Ангел интерес предизвиква новият му проект Maser Mac 4.0 - система за автоматизиране на бензиностанции. Мaser Mac 4 представлява терминал за самообслужване, които си взаимодейства със бензиновите колонки, подземните резервоари, може да контролира управлението на плащанията и цените и да изпраща информация до данъчните системи, да принтира отчети и фискални бонове. Едно от многото предимства  на терминала е, че може изцяло да замести персонал и служители. Тази система ще бъде въведена в Европа, Азия, Африка, Средния Изток.
 
 
 
С изобретенията си, Ангел Петков печели отличия на изложения по целия свят. Да му пожелаем бъдещи успехи!

 

Коментари към "Изобретенията на един българин завладяват света!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg