Изтрийте бившия от Facebook

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Из мрежата

Когато се разделим с някого, без значение дали сме били заедно за сравнително кратко, или сме му посветили години, не е леко. Никоя раздяла не е лека. Социалните мрежи обаче направиха разделите малко по-странни и провокиращи да излязат наяве тъмните ни страсти. Защото, признайте, за много от нас се оказва изкушаващо да запазим в приятелите си във Facebook бившия и час по час да надникваме в това, което той поства. Новите му снимки, новата му приятелка…изобщо, някакъв мазохизъм се оказва следенето на това как бившият продължава напред. Вместо самите ние да продължим живота си.

Обичайно е много от нас да очакват, че след като сме се разделили, бившата ни половинка е останал сам. И някак търсим доказателства за това, а когато открием точно обратното – той е обвързан отново, при това е щастлив – ни е трудно да го приемем.

Е, оказва се, че трябва добре да помислим, преди да следим бившия си приятел във Facebook. Защото това ви прави нещастни. Всъщност нямаме особена нужда от статистически данни, за да стигнем до този извод, но ако това ще помогне по-бързо да го осъзнаем и приемем, ето ги. Според изследване на сайта match.com, обхванало 5500 необвързани възрастни през 2015, хората, които не следят какво правят бившите им половинки в социалните мрежи, са много по-щастливи от тези, които го правят.

За да не се чувствате изкушени обаче, най-добрата защита е да го изтриете от списъка си с приятели.  

Хубавата новина е, че освен този факт, въпросното изследване е открило още няколко ключови фактора, които ни правят по-щастливи(или пък не). Сред тях са активности, които ни социализират с другите, като готвене, спорт, събиране на по питие; излизането 6 вечери седмично – това прави хората 536% по-щастливи от тези, които не излизат; хората, които вечерят навън, също са над 100% по-щастливи.

Изводът: изтрийте бившия от Facebook и излизайте по-често!

 

Вижте още:

Защо непрекъснатото проверяване на Facebook е вредно?

Facebook, вашият психотерапевт: ще помага да преодолеете раздялата


 

Коментари към "Изтрийте бившия от Facebook":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg