Има ли общо между игрите, успеха в училище и технологиите?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

На 16 май 2015 в Модерен театър - София ще се проведе второто издание на Digital KidZ – конференцията, която си е поставила за цел да изгради мост между образованието, родителите, бизнеса и децата, в името на по-добрата комуникация и сигурност в ерата на технологиите.

Второто издание на Digital KidZ е посветено на тема "Образование" и как интернет предоставя инструменти и възможности, за да бъдат разширени образователните умения и компетенциите на децата, докато те играят и творят в свободното си време.

"Мисията на Digital KidZ e да развенчае митовете и легендите за “технологичната революция”, да открои новите бизнес възможности и да насърчи по-доброто образование и комуникация с децата на новото време. Вярваме, че игрите и дисплеите могат да бъдат приятел и вместо да ги забраняваме, можем да инвестираме усилия в това да възпитаме тяхната правилна употреба – също както ги учим, че ножът може да ги пореже, но и могат да си приготвят вечерята с него," споделя Ивелина Атанасова, собственик на Newtrend Media Marketing Events, организатор на събитието.

Организаторите споделят своето верую, че дигиталните технологии днес не са лукс – умни часовници, телефони, компютри и телевизори ни заобикалят отвсякъде, а възпитанието и образованието как да бъдат ползвани от децата, без това да застрашава сигурността им все още не е приоритет у дома или в училище.

Digital KidZ има амбицията да се превърне в първата платформа в България, извън дигиталния свят, където се дискутират предизвикателствата и ефективните онлайн инструменти за възпитание, обучение и дори бизнеса, свързан с деца, които съпътстват общуването и отглеждането на децата.
“Лектори на форума са само доказани специалисти, управители на част от най-успешните компании в България или експерти в областта на науката и образованието, които работят по световни проекти. Характерно за Digital KidZ е, че всеки лектор, изложител или организатор на работилница за деца в рамките на форума е персонално поканен от нас, защото вярваме в неговите ценности, корпоративно - социална отговорност и хуманност – ценности, които описват проекта, зад който стоим,” допълва Ивелина.

Програмата на Digital KidZ през май дискутира мисловните карти като образователен метод, популярният design thinking – модел и образователните онлайн платформи. Специално внимание тази година ще бъде отделено на Дислексията като предизвикателство пред образователния процес.


Digital KidZ ще бъде на 16 май в Модерен театър – София, програмата предвижда Форум, Изложение и Творчески работилници за деца между 4 и 10 години през целия ден. Необходима е предварителна регистрация.

Читателите на BeU могат да се възползват от код BeU до 15 април, с който могат да се регистрират на цена от 50 лева (възрастен) и 70 лева за възрастен + дете. Местата в детските работилници са ограничени.

До края на годината предстои издание на инициативата във Варна и няколко срещи в Русе. Повече за Digital KidZ можете да откриете на официалния сайт - http://www.digitalkidz.eu/.


 


 

Коментари към "Има ли общо между игрите, успеха в училище и технологиите?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg