Имел срещу затлъстяване?!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

Изучавайки потенциални молекули в корейския имел с благоприятен ефект, изследователи откриват, че съединението вискотионин има активно участие в матеболизма на липидите, пише сп. "Journal of Agricultural and Food Chemistry".

Оказва се, че имелът може да бъде широко приложим в борбата срещу затлъстяването, според резултатите от южнокорейско изследване.

Неговите автори, от Националния университет Чонбук, установили, че съединение, произвеждано от една от разновидностите на растението – корейския имел, при страдащи от затлъстяване мишки способства за загуба на телесни и чернодробни мазнини.

Корейският имел произвежда биологично активни вещества, чиито екстракти показали противоракови свойства и ефекасност в борбата срещу затлъстяването.

Досега не било проучено благодарение на кои специфични молекули са благоприятните ефекти.

Южнокорейското изследване обаче идентифицирало съединението вискотионин като влияещо благоприятно върху неалкохолно затлъстяване на черния дроб.

Изследователите отбелязват, че случаите на неалкохолно затлъстяване на черния дроб при възрастни и деца нараства с бързи темпове заради епидемиите от затлъстяване и диабет тип 2.

И съсредоточавайки се върху потенциални молекули в корейския имел с благоприятен ефект, те потвърждават, че съединението вискотионин има активно участие в матеболизма на липидите.
 


 

Коментари към "Имел срещу затлъстяване?! ":
Най-четени
Април 2020 ще бъде най-лошият месец за тези три зодии: Април 2020 ще бъде...

Кои зодиакални знаци ще имат...

19:15 | 04-01-20| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg