Интервю с Дявола: Как сами се обричаме на нещастие и провали?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
01.00 a.m.

В скандалната си книга „Да прецакаш Дявола“ Наполеон Хил говори за най-големите човешки слабости, с които ние сами саботираме живота си. „Благодарение“ на тях се вкарваме в рамки, пречим на щастието си и си позволяваме да се провалим...

 

Цялата тази информация Хил ни поднася по необикновен начин. Под формата на интервю с Дявола.

 

Вижте и втория откъс от книгата! Ако първият ни отваряше очите за много неща във взаимоотношенията между мъжа и жената, то този ще ни покаже най-големите човешки пороци, които ни държат в рамката и ни правят бедни. И най-лошото е, че всъщност чрез тях ние сами ограбваме потенциала и мечтите си.

 

"Разкажете ми нещо повече за другите трикове, които използвате, за да накарате хората да се пуснат по течението на живота си.

Един от най-ефикасните от тях е поражението! Мнозинството от хората започват да се носят по течението веднага след като срещнат препятствие и само един от 10 000 души продължава да опитва, след като се е провалил два или три пъти.

 

Значи Вашата работа е да карате хората да се провалят чрез всякакви възможни средства, така ли е ?

Точно така. Провалът влияе върху морала на всеки човек, разрушава самоувереността, обуздава ентусиазма, блокира въображението и размива очертанията на поставените цели.

Без тези качества никой не може да успее трайно в каквото и да било начинание. Светът познава стотици изследователи със способности, далеч надхвърлящи тези на Томас А. Едисон. Но за тях никой никога няма да чуе, докато името на Едисон ще продължава да се слави. Причината за това е, че той е успял да обърне провала в крайъгълен камък на успеха си, докато другите са го използвали като извинение за това да не постигнат резултати.

 

Що се отнася до Хенри Форд, не е ли способността му да превъзмогва поражението без да се отчайва едно от най-важните му качества?

Да и точно това качество е присъщо на всеки човек, който е постигнал забележителен успех в което и да е начинание.

 

Това изказване е доста общо, Ваше Величество. Не бихте ли желали да се изразите малко по-конкретно?

Няма нужда от допълнително изясняване. Ако изследваш внимателно живота на мъжете и жените, постигнали траен успех, ще откриеш, че без изключение успехът им е реципрочен на сумата от всички техни провали в изключително точни граници.

Животът на всеки успял човек ясно доказва това, което един истински философ знае: „Всеки провал носи в себе си семето на равен по големина успех”. Но това семе няма да се развие и разцъфти, ако попадне в почвата на човек, който се носи по течението. То разцъфва за живот само тогава, когато отиде в ръцете на човек, който знае, че повечето провали са само временно явление и който никога, при никакви обстоятелства, не приема неуспеха като извинителна причина, за да се понесе по течението.

 

Ако Ви разбирам правилно, Вие твърдите, че в провала има известно добро. Това не ми изглежда много смислено. Защо тогава се опитвате да накарате хората да се провалят, ако в неуспеха има нещо добро?

В моето твърдение няма никакво противоречие. Ти виждаш такова само поради факта, че не разбираш за какво говоря. Провалът е добър само тогава, когато не отказва хората да продължават да правят опити и да започнат да се носят по течението. Опитвам се да накарам колкото се може повече хора да се провалят и го правя колкото се може по-често, тъй като само един на 10 000 души ще продължи да се пробва, след като се е провалил два или три пъти. Не ме интересуват малцината, превърнали неуспеха в основа, на която да стъпят, тъй като те така или иначе принадлежат на моя опонент. Те не се носят по течението и по тази причина аз не ги притежавам"

 

Вижте още: 

Интервю с Дявола: Как манипулират мъжете и жените?

7-те тайни на щастието


 

Коментари към "Интервю с Дявола: Как сами се обричаме на нещастие и провали? ":
Най-четени
Април 2020 ще бъде най-лошият месец за тези три зодии: Април 2020 ще бъде...

Кои зодиакални знаци ще имат...

19:15 | 04-01-20| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg