Интересни съвети за по-голяма продуктивност

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Очаква ви напрегнат ден? Имате куп служебни ангажименти и ви се струва, че и седмица няма да ви стигне, за да се справите с тях? Идваме на помощ. Ще ви предложим полезни трикчета, които ще ви помогнат да увеличите продуктивността си.

Изпийте сутрешното кафе на спокойствие! Независимо, че ви чака много работа, да започнете деня със стрес не е най-правилното решение.

Упражнения преди работа. Няколко минути аеробика ще ви донесе много тонус и добро настроение.

Не работете в офиса! Вземете лаптопа и отидете в близкото кафе. Доказано е, че лекото „жужене“ от разговори, шума на кафе-машините и музиката, всъщност не ни разсейва, а ни помага да се концентрираме.

Не правете по няколко неща наведнъж. Заблуждавате се, ако смятате, че правейки няколко неща наведнъж ще ви помогне да ги свършите по-бързо. Превключвайки от една задача към друга, после към трета и после пак към първата, само прекъсвате мозъчните връзки. Възстановяването след подобен „маратон“ може да ви отнеме повече от 20 минути. По добре карайте задачите една по една.

Управлявайте времето си. Разграфеният ден е най-продуктивният ден. Някои специалисти съветват да не планираме само по часове, ами и по минути. Да гледаме на времето като на пари и да си правим сметката точно, както планираме бюджета за седмицата/месеца.

Винаги носете тефтер и химикалка. Умните хора помнят, но мъдрите си записват. Защо ви е да товарите съзнанието си с толкова много информация, когато можете просто да я запишете и да посегнете към нея, когато трябва? Освободете паметта си от задачите за после, защото тя ви е нужна за задачите сега.

 

Вижте още:

Не стойте повече от 8 часа в офиса

6 упражнения срещу схващанията в офиса


 

Коментари към "Интересни съвети за по-голяма продуктивност":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg