Интересни факти за оргазма

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

Въпреки, че това е една от най-проучваните теми, все още феномена на оргазма е малко абстрактно и вълшебно, дори и за най-научните мозъци. Човечеството е жадувало за това удоволствие през цялата писана и не писана история на цивилизацията. Гледането на порно няма да ви даде нужните отговори по отношение на оргазма. Тук сме ви подготвили 10 от най-интересните факти за оргазма, които си заслужава да знаете.  

 

1. При 70% от жените, повечето оргазми са резултат от директна клиторна стимулация, вместо вагинална. На една жена и трябват около 20 минути с клиторна стимулация, за да достигне върховата си точка на възбуда. Също така, жените могат да получат оргазъм няколко пъти за половин час, докато при мъжете не е така. Те имат нужда от интервал от няколко минути до 1 час, за да си върнат силите и да си опитат късмета отново. Добре е за жените, а! С един куршум-много зайци!

 

2. Нивото на ярост по време на оргазъм може да индуцира сърдечен удар от екстаз. Да, това е вярно, но много рядко. Така че не се панирайте! Наистина е много рядко да се стигне до такъв случаи, но има други моменти, когато жените припадат, дори и за миг от време, след като са претърпели мощен оргазъм. Ако е само лек припадък, струва си!

 

3.Продължителността на оргазма при жените, средно трае между 6 и 10 секунди. Някои дами са си живи късметлийки, ако оргазма им достигне до 20 секунди, което е доста вероятно, според зависи от размера на пениса и техниката на половия акт. Господата обаче не могат да се похвалят с такива резултати. При тях удоволствието е оскъдно, от 4 до 5 секунди. И в това отношение мъжете пак са си малко прецакани.

 

4.Между 24% до 37% от жените, които често се отдават на тютюнопушене, използват химични вещества, алкохол или лекарства, губят способността си да достигнат оргазъм. При мъжете, това не е съвсем същото, случва се но много по-рядко. Този път жените са прецакани, но поне знаем, че зависи от нас, ако оргазма ви е изчезнал, просто спрете наркотичните вещества за 1 седмица и вижте разлиаката.

 

5.Изследователи твърдят в своите проучвания, че хората, които често получават оргазми, по рядко страдат от главоболие или изобщо нямат такова. Известно е също така, че тези хора има по-малко чувствителност към болка, като цяло. Дори оргазма постигнат чрез мастурбация може да облекчи менструални болки и да намали стреса, когато сте напрегнати.

 

6.Еякулацията е анатомичен термин, при който се освобождава семенната течност от организма, но оргазма е субективно преживяване, което достига в момента на еякулацията. Възможна е и еякулация без оргазъм. При мъжете е обичайно да се еякулира след оргазъм. Но при оргазма хубавото е, че не се случва всеки път. Както гласи една поговорка – „Много хубаво не е за хубаво”!

 

7.Знаете ли, че възбудата у мъжа се засилва още повече, когато жената издава неудържими крясъци по време на оргазъм. Това е, като да се потопите в някое райско кътче отвъд всякакви предели. Така и неговия оргазъм ще е много по-мощен от обикновено.

 

8.Всеки знае, че учените са прекарали голяма част от времето си в проучване на мистичната G-точка. Казват, че жените имат G-Spot, и ако някой може да го удари, те ще получат невероятно разтърсващ оргазъм. Преди се е смятало, че този ефект се проявявал само при жените, но сега учените твърдят, че мъжете също имат същия потенциал да се взривят от екстаз. Според д-р Ниедербергер, при мъжете това не се нарича френулума, което е група от изключително чувствителни нерви и се намира точно под главичката на пениса. По-добре започвайте да търсите веднага!

 

9.Въпреки, че е трудно да се намерят доказателства за такива случаи, учените са установили валидността на нашия ум, да пресъздаде оргазъм от предишни спомени или чрез своите прищевки, без стимулиране на гениталиите физически. Има сведения, че някои жени получават оргазми докато са на масаж или някаква физическа терапия. В края на краищата, ерекцията е всичко за нахлуването на кръвта в гениталиите и дори един масаж може да причини това.

 

10.Често хората измерват качеството и количеството на оргазмите според възрастта. Един 20 годишен човек се смята за по енергичен от някой два пъти по-възрастен. Все пак, това е съвсем обратното според учените. Според тях 40 годишните получават повече и по-силни оргазми от тези на 20 годишните. Вероятно опита си казва думата, защото тези, които достигат до  дълбините на игривостта с безкрайни изследвания, наистина знаят как се прави.

 

Виж още:

6 начина да получиш невероятен оргазъм

Сексуална съвместимост според рождените ви дни


 

Коментари към "Интересни факти за оргазма":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg