Искаш да си татко? Сбогувай се с мъжествеността си!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

Момичета, чак сега разбрахме, защо мъжете изтръпват при думата бебе! Ами оказва се, че това невинно същество ги лишава от мъжествеността им! Американски учени от университета „Нортуестърн” в щата Илинойс са установили, че ставайки бащи, мъжете губят хормона тестостерон.

Един от авторите на изследването - професорът по антропология Кристофър Кузава, обяснява, че същото явление се наблюдава и при различни животински видове, при които мъжките помагат за отглеждането на малките. По правило тестостеронът засилва мъжествеността и стимулира мъжките представители при животните да се състезават с конкурентите си за женската и да създадат поколение. След раждането на малките обаче, организмът на бащите намалява производството на тестостерон и сексуалната им активност също спада. Това позволява на бащите да поемат своята част от отговорността при отглеждането на поколението.

Предполага се, че този процес е биологично програмиран и при хората. При мъжете, които са станали бащи, също се наблюдава понижаване на нивата на този хормон в сравнение с онези, които са ергени без деца. До този извод учените са достигнали след като изследвали 624 мъже на възраст между 21 и 26 в продължение на 4 години и половина.

Това е то живота - уж си печен "кроасан", а изведнъж се появявява едно нищо и никакво същество, казва ти "А, гу!" и те превръща в "кифла"!
 


 

Коментари към "Искаш да си татко? Сбогувай се с мъжествеността си!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg