Истинска ли е любовта помежду ви?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Ти и той

Казват, че когато обичаш истински, то си го усещаш отвътре и е чувство, което няма как да се обърка с друго. Не така, обаче, мислят психолозите. Според тях има няколко капана, които ни карат да приемаме илюзията като любов. За да разберете дали се намирате в едни от тях, трябва да погледнете изключително обективно на вашата връзка. И да бъдете максимално искрени със себе си!

1. Капанът на съжалението. Да, няма кой знае каква страст помежду ни, но пък той е много добър човек и дава всичко за мен. Или има здравословни, или емоционални проблеми и не искам да му причинявам болка „точно сега“.

2. Капанът на физическото привличане. Да бъркаме страстта с любов е много често срещана грешка! Най-вече при обвързаните. Увличат се по друг човек, скачат в леглото му, сексът е супер, емоцията също и край, ето я голямата любов. Развалят се връзки и семейства, а само след броени месеци неверниците си блъскат главата и се чудят, защо провалиха живота си.

3. Капанът на „идеалната двойка“. Всички ви го повтарят! Накрая им повярвахте. На снимките винаги сте усмихнати, прегърнати, целунати… и все пак нещо не е като хората. Нещо ви липсва, не се чувствате добре, общото бъдеще ви стряска, но не смеете да развалите „идеалната двойка“.

4. Капанът на страха от самотата. Някои го наричат капан на чувството за малоценност. „Имам нужда от него/нея!“ Не се чувствате щастливи с партньора, но пък мисълта да останете без него е още по-страшна за вас. И естествено – измамната надежда, че нещо ще се промени. Това е нищо повече от егоистичен подход, водещ до взаимна агония и губене на време. 

5. Капанът на ранената гордост. Толкова време и усилия ви е отнело да спечелите своята половинка, че сега не можете да си позволите признанието, че всъщност не е за вас. След голямата „победа“, започвате да подозирате, че той/тя е едно обикновено човешко същество, не особено приятно при това. В такива ситуации е наистина изключително трудно да си признаете, че сте се хабили толкова време напразно.

Гордост, страх, гняв, благодарност, благоприличие – много човешки емоции могат да бъдат капани, каращи ни да мислим, че изживяваме истинска любов. Хубавото е, че дори да сме в капан, не е гаранция, че все пак любовта няма да ни се случи! Не едно или две щастливи семейства са минали през това. По-важното е да разберем, че да обичаш, означава да даваш, да се грижиш и да помагаш безрезервно! Да вдъхновяваш, вместо да изискваш, да прощаваш, вместо да съдиш, да се извиниш, вместо да обвиняваш друг за грешките си.

Истинската любов е вътре в теб! Не очаквай някой да ти подарява цветя всеки ден, за да се чувстваш щастлив. Вместо това сам посади градина в душата си и посрещай дори трудностите с усмивка. Така любовта никога няма да те напусне.

 

Вижте още:

С подходящия мъж ли си?

Как мъжете доказват любовта си


 


 

Коментари към "Истинска ли е любовта помежду ви?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg