Истории за духове: Къщата на семейство Уинчестър

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
01.00 a.m.

Къщата на семейство Уинчестър е е една от най-известните обитавани от духове къщи в Америка и е отворена за посетители и до днес. Къщата е исторически паметник и се намира в Сан Хосе, Калифорния. Започва да се строи през 1883 г. и остава недовършена до смъртта на Сара Уинчестър, 38 години по-късно през 1927 г. Но защо ремонтът е продължил толкова и с цената на 5,5 млн. долара? Защото духовете са й казали така!

Сара била наследницата на състоянието на Уинчестър, натрупано от търговия с оръжия. Първоначално тя живяла в Ню Хевън и преди да се премести в Калифорния загубила единственото си дете Ани и съпруга си Джон. В пристъп на дълбока скръб тя се обърнала към медиум за утеха и информация. Медиумът й казал, че имало проклятие върху семейството, което взело живота на съпруга й и на дъщеря им заради многото хора, които са починали от оръжието на Уинчестър.

Той ѝ казал, че единственият начин да остане жива е да се премести на запад и да построи къща за духовете, но имало уловка – ако спре ремонта на къщата, проклятието ще отнеме и нейния живот. Затова Сара направила точно това. Напуснала дома си в Ню Хевън и се отправила към Калифорния (по поръчка на духовете), където купила голям парцел и започнала плановете за викториански тип къща. Докато живеела в разрастващия се имот, Сара продължила сеансите със съпруга си и други духове. Тя построила и кула с камбана, която удряла, за да призове духовете през нощта и след това още веднъж, за да ги изпрати. Говорело се, че е направила и стая за сеанси в средата на къщата и в нея  влизала само тя, за да осъществява комуникацията.

Психическото състояние на Сара било поставено под въпрос заради много странния дизайн на къщата. Вратите били свързани с прозорци, многобройни стълбища с 13 стъпала всяко и често водели доникъде освен към тавана, врати водещи към тухлени стени, двойни тавански прозорци, раздвоени коридори, врати пропадащи надолу, обърнати стълби и т.н. Сара твърдяла, че тези странности били, за да объркат лошите духове. Никой никога не разгадал обсебеността й от числото 13: стъпалата били 13, в 13-та баня имало 13 прозорци, 13 отводнителни канала в кухнята, повечето прозорци имали 13 парчета стъкло, имало 13 купола в зимната градина и списъкът продължава.

Някои от данните за паранормално присъствие включват  прелистване на страници, органи, свирещи сами, затръшващи се врати, гласове, танцуващи светлинки, студени места и мъгливи образи на хора.


 

Коментари към "Истории за духове: Къщата на семейство Уинчестър":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg