Йогата не замества фитнеса и обратното!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Спорт

Йога или фитнес - чудите какво да изберете? Май е най- добре да се спрете и на двете!

Много често някои фитнес програми се представят и като метод, чрез който се въздейства не само на тялото, но и на духа – точно, както го прави йогата. За нея пък се носят много митове и легенди, че е чудесен начин не само за събуждане на сетивата, но и за оформяне на тялото. Пълни глупости – от учените да го знаете!


Фитнесът не може да се сравнява с йога упражненият и обратното – двата метода действат в различни посоки и не са взаимно заменяеми. Това е твърдото становище на експертите! Мат Робърт, например, който тренира много известни личности, е убеден, че йогата не може да реши проблема с наднорменото тегло.


И по-интересното – оказва се, че това становище е научно доказано от експеримент, проведен от експерти в университета в Уисконсин. В него участвали 34 жени с наднормено тегло, които водели заседнал начин на живот. В продължение на два месеца те практикували йога три пъти в седмицата за по около 55 минути. Е, познайте какъв е бил резултатът? Никакъв! Тегло на дамите си останало едно и също през целия период.


Разбира се, това не означава, че трябва да се отказвате от йогата – тя е чудесен начин да намерите хармония, да се преборите със стреса и да се заредите с положителна енергия! А ако искате и да отслабнете – просто я съчетайте с подходящите фитнес упражнения.
 


 

Коментари към "Йогата не замества фитнеса и обратното! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg