Какво да правим, когато шефът ни сваля?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

В какви отношения сте с вашия шеф? А в какви ви се иска да бъдете? Това са два особено деликатни въпроса, на които можем да отговорим честно най-вероятно само пред себе си. И докато сме съвсем наясно с нашите намерения, много често тези на шефа пораждат у нас противоречиви чувства – ако той ме сваля, трябва ли да му отвърна, как да не загубя работата си в случай, че не искам афера на работното място и трябва ли просто да го търпя?

Ситуация първа: готови сте да напуснете и искате отмъщение.
Вашият шеф ви прави постоянни намеци, третира ви по различен и особен от останалите начин и това ви побърква. Не сте на себе си и сте готови дори да напуснете, за да престане този тормоз.

За съжаление докато всичко е само в сферата на добрия тон, законът няма да застане на ваша страна. Нещо повече, шансът да загубите повече, отколкото ще спечелите, е твърде голям. Освен нерви и време, ще загубите и работата си и ако човекът над вас е особено влиятелен, може и дълго време да останете без алтернатива. Разбира се, това не ви пречи да се снабдите с диктофон или камера и да се опитате да го компрометирате, но нашето предложение и да уредите проблема само между вас двамата.

Ситуация втора: все пак не искате да се разделите с работата си.

Напълно ви разбираме. В такъв случай е хубаво да се запитате дали самата вие не сте събудили този висшестоящ интерес и може би за известно време е добре да промените външния си вид – облекло, грим, прическа и да се „покриете“.

Разбира се, никой не ви обвинява и красотата не бива да се смята за грях. Затова е най-добре да поговорите с шефа си. Изберете подходящия момент и в никакъв случай не говорете за проблема пред трето лице. Всъщност, най-добре е директно да пристъпите към проблема и следващия път, когато вашият началник се „задява“ с нас, се обърнете към него с думите: „Г-н X, подобно отношение ме оскърбява. Ще ви помоля за по коректно отношение към мен. Не желая да поддържам различни от работните взаимоотношения с вас. При цялото му уважение към вас се надявам да запазим и за в бъдеще професионалните си отношения“. Мъжете не са „програмирани“ като жените и подхождат към проблемите по различен начин. Те мислят и възприемат нещата буквално и само откритият разговор може да ги накара да се замислят над поведението си. Оттук нататък можете само да се надявате той да е мъж на място и да преосмисли поведението си. В противен случай ще трябва да прибегнете до по-сериозни мерки.

Ситуация трета: все пак намирате шефа за привлекателен и искате неговите закачки да прераснат в нещо повече.

Преди всичко трябва да знаете, че поемате голям риск. Романсът на работното място няма как да не остане забелязан, което от своя страна може да ви донесе много неприятности и дори конфликти с колегите. И все пак, ако сте твърде решена да спечелите сърцето на шефа, трябва да знаете, че мъжете обичат с очите и ушите си и трябва да поработите именно над това.
1.Променете имиджа си и акцентирайте върху сексапилната си страна.
2.Постоянно се набивайте в очите на шефа.
3.Оставайте с него до по-късно на работа. „Истината“ се ражда в задушевната обстановка.
4.Оказвайте му внимание, ухажвайте за него, правете му комплименти. Бъдете настоятелни, инициативни и предприемчиви.

Каквото и да се случи и по която и от трите „пътеки“ да поемете, помнете, че това не едностранен процес и винаги можете да му окажете влияние!


 

Коментари към "Какво да правим, когато шефът ни сваля?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg