Какво е сухо четкане и наистина ли работи?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции
Сухото четкане е точно това, което си мислите - взимате суха и мека четка и масажирате тялото си с нея. 
 
Според много експерти сухото четкане има много полезни ефекти, а също така може да се срещне като процедура и в много спа центрове. 
 
Смята се, че отпушва порите и елиминира токсините, които са заклещени в кожата.
 
Четкането също така ексфолира кожата, което дорпинася за по-добро кръвообращение и дори може да намали целулита.
 
Дали обаче това е толкова ефективно, колкото се твърди?
 
Четкането на кожата наистина увеличава притока на кръв и кръвообращението, но временно. Всъщност, можете да добиете същия ефект за приток на кръв и кръвообращение, ако масажирате кожата си просто с ръка.
 
Не е доказано също, че това има някакъв ефект върху токсините и тяхното премахване. Телата ни премахват токсините сами и то без помощта на сухо четкане или други средства, а с помощта на черния дроб.
 
Това прави твърдението, че "токсините са заклещени в кожата" невярно - все пак тялото ви е успяло да се отърве от насъбраните токсини през целия си живот и без използването на суха четка.
 
Твърди се също, че сухото четкане може да намали целулита, но това също не е вярно. 
 
Сухото четкане кара капилярите под кожата да се разширят и да получават по-голям приток на кръв и точно затова кожата е по-червена след четкане. Това също я кара да се подува, което до известна степен прикрива целулита. 
 
Когато обаче кожата се успокои и притока на кръв се намали, ефектите изчезват. Сухото четкане не може да намали целулита, а просто да го прикрие за известно време.
 
Това, което е вярно , е че сухото четкане премахва мъртвите кожни клетки. Имайте предвид обаче, че не трябва да четкате кожата си твърде често или грубо, защото това само ще увреди кожата ви.
 
Използването на суха четка твърде често дори може да причини микро рани по кожата, правейки я по-уязвима към инфекции. В случай, че страдате от екзема или имате суха кожа, то е добре идея да стоите далеч от сухата четка.
 
В края на краищата, ако сухото четкане ви кара да се чувствате добре и виждате позитивни ефекти - давайте. Просто се уверете, че не го правите твърде често и не сте твърде груби.
 
Не очаквайте обаче сухото четкане да направи драстични промени в кожата, тъй като по-важни за добре изглеждащата кожа са активният живот, добрата храна и защитата от слънцето.

 

Коментари към " Какво е сухо четкане и наистина ли работи?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg