Какво е това бяло нещо, което отделя сьомгата при обработка?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Хранене

Направихме малко проучване, за да разберете какво точно е странното и лепкаво нещо и как можете да го избегнете.

 Току що сте похарчили 20 -30 лева за това прекрасно парче сьомга и след като го хвърлите върху скарата или го сложите във фурната, от филето започва да тече странна бяла субстанция. И това  поставя няколко въпроса: Какво е това бяло вещество? Можеш ли да го ядеш? Безопасно ли е? Ще умреш ли ?!

Първо  лошата новина - в крайна сметка, така или иначе ще умрете някой ден. Добрата новина е, че няма да е от течащото бяло нещо на вашата сьомга.

Тази белезникава и лепкава течност, която се просмуква от вашата сьомга се нарича албумин. Това е протеин, а не мазнина, който се „изтласква” към повърхността на рибата, когато я затоплите: Според  „American Test Kitchen”, влагата на албумина излиза, изстива и се втвърдява и става бяла, когато протеина достигне температура 140-150 градуса.

Най-добрата част? "Няма нищо вредно в това бяло нещо", казва Доналд Крамър, професор по наука за морската храна в Университета на Аляска, Феърбанкс.

Да, белите неща са напълно безобидни. Шансовете са все още да са ви странни, но преди да започнете да кроите планове за гурме вечер, знайте, че и да сготвите сьомгата по различен начин, това няма да предотврати образуването на албумин. Има обаче няколко трика, които можете да използвате, ако искате да избегнете това.

Един от вариантите да сложите рибата в саламура-солена вода.Американската тестова кухня („American Test Kitchen”), препоръчва накисването на сьомгата в стандартен солен разтвор - една супена лъжица сол на чаша вода - само за 10 минути преди готвене. Това трябва да сведе до минимум количеството албумин, което се образува на повърхността на рибата.

Също така, можете да последвате примера на Марта Стюарт и да опитате да готвите рибата при ниска температура. Всичко, което трябва да направите е да я премахнете от топлината, когато центърът е полупрозрачен и да я оставите да продължи да се готви в продължение на няколко минути настрани от топлината. Просто знайте, че това решение не е гарантирано, че работи (съжалявам, Марта!), Защото, както отбелязва Американската тестова кухня, винаги ще има определено количество бяла течност, което изтича - без значение на каква температура готвите.

Предполагам, че можем да преживеем албумина, ако обичаме сьомга нали?


 

Коментари към "Какво е това бяло нещо, което отделя сьомгата при обработка?":
Най-четени
 Как да избирате козметични продукти, ако имате чувствителна кожа Как да избирате...

За по-здрава и сияйна кожа!

10:47 | 05-14-19| продукти...
 
5 полезни свойства на чая от джинджифил 5 полезни свойства...

Вижте кои са те!

17:30 | 05-17-19| пет полезни...
 
Какви са разликите между фон дьо тените на маслена, водна и силиконова основа? Какви са разликите...

Научете повече!

13:21 | 05-14-19| разлики фон...
 
Полезните свойства на репичките Полезните свойства...

Научете повече!

16:15 | 05-20-19| репички...
 
5 храни, които засилват функцията на черния дроб и помагат за детоксикация 5 храни, които...

 Храните, които пречистват...

18:15 | 05-20-19| Виж цялата статия
 
 Как да се сдобиете с меки и красиви устни? Как да се сдобиете с...

За да имате по-здрави устни!

16:14 | 05-14-19| съвета...
 
Ариана Гранде е новото лице на Живанши Ариана Гранде е...

Певицата - символ на увереност...

18:13 | 05-14-19| Виж цялата статия
 
Бебе с невероятна коса стана лице на Pantene Бебе с невероятна...

Бебето Чанко и неговата коса,...

13:47 | 02-01-19| чанко бебе...
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg