Какво е това бяло нещо, което отделя сьомгата при обработка?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Хранене

Направихме малко проучване, за да разберете какво точно е странното и лепкаво нещо и как можете да го избегнете.

 Току що сте похарчили 20 -30 лева за това прекрасно парче сьомга и след като го хвърлите върху скарата или го сложите във фурната, от филето започва да тече странна бяла субстанция. И това  поставя няколко въпроса: Какво е това бяло вещество? Можеш ли да го ядеш? Безопасно ли е? Ще умреш ли ?!

Първо  лошата новина - в крайна сметка, така или иначе ще умрете някой ден. Добрата новина е, че няма да е от течащото бяло нещо на вашата сьомга.

Тази белезникава и лепкава течност, която се просмуква от вашата сьомга се нарича албумин. Това е протеин, а не мазнина, който се „изтласква” към повърхността на рибата, когато я затоплите: Според  „American Test Kitchen”, влагата на албумина излиза, изстива и се втвърдява и става бяла, когато протеина достигне температура 140-150 градуса.

Най-добрата част? "Няма нищо вредно в това бяло нещо", казва Доналд Крамър, професор по наука за морската храна в Университета на Аляска, Феърбанкс.

Да, белите неща са напълно безобидни. Шансовете са все още да са ви странни, но преди да започнете да кроите планове за гурме вечер, знайте, че и да сготвите сьомгата по различен начин, това няма да предотврати образуването на албумин. Има обаче няколко трика, които можете да използвате, ако искате да избегнете това.

Един от вариантите да сложите рибата в саламура-солена вода.Американската тестова кухня („American Test Kitchen”), препоръчва накисването на сьомгата в стандартен солен разтвор - една супена лъжица сол на чаша вода - само за 10 минути преди готвене. Това трябва да сведе до минимум количеството албумин, което се образува на повърхността на рибата.

Също така, можете да последвате примера на Марта Стюарт и да опитате да готвите рибата при ниска температура. Всичко, което трябва да направите е да я премахнете от топлината, когато центърът е полупрозрачен и да я оставите да продължи да се готви в продължение на няколко минути настрани от топлината. Просто знайте, че това решение не е гарантирано, че работи (съжалявам, Марта!), Защото, както отбелязва Американската тестова кухня, винаги ще има определено количество бяла течност, което изтича - без значение на каква температура готвите.

Предполагам, че можем да преживеем албумина, ако обичаме сьомга нали?


 

Коментари към "Какво е това бяло нещо, което отделя сьомгата при обработка?":
Най-четени
Точно навреме за летните забавления: Лесна и свежа, охлаждаща, домашна мъгла за кожа Точно навреме за...

Овлажняващ и охлаждащ продукт...

17:53 | 08-12-19| Виж цялата статия
 
Как да си направите натурален грим и защо трябва да смените закупения Как да си направите...

Рецепта за очна линия, сенки,...

18:00 | 08-13-19| Виж цялата статия
 
Не просто тропически плод: лечебните ползи от ананаса за цялото ви тяло Не просто...

Незаслужено пренебрегван...

17:01 | 08-14-19| Виж цялата статия
 
Хранителните предимства на ваниловите шушулки за ума и настроението Хранителните...

Ванилията е богата на манган,...

17:24 | 08-21-19| Виж цялата статия
 
10 съвета за по-cияйна коса 10 съвета за по-cияйна...

Вижте кои са те!

17:37 | 02-26-19| сияйна коса...
 
Юпитер става директен и най-накрая ще мислим ясно Юпитер става...

Край на ретроградния Юпитер

12:22 | 08-15-19| Виж цялата статия
 
Салатен дресинг с тахан Салатен дресинг с...

Лесен, бърз и полезен сос за...

11:03 | 03-30-19| Виж цялата статия
 
Домашни маски за лице за кожа предразположена към акне Домашни маски за...

  За бързо и лесно...

11:57 | 04-01-19| домашни...
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg