Какво означават някои символи в сънищата ни

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Често се опитваме да разгадаем какво означават сънищата ни, дали подсказват нашите подсъзнателни мисли… Питаме се какво ли не, когато се събудим след някой абсолютно неразбираем за нас сън…

Според психоанализата на Зигмунд Фройд сънищата показват нашите несъзнателни страхове и желания.

Все пак известният психоаналитик Фройд счита, че сънят не е смутител на спането, а напротив – негов пазител, отстраняващ смущаващите го дразнители.

Ето някои най-често срещани образи и тяхното основно тълкуване според психоанализата.

В психоанализата сънуването на превозно средство изобразява движението в живота.

Сънувате ли, че се возите в кола, това е израз, че искате по-бързо да стигнете до успехите. Ако вие управлявате возилото, искате сами да управлявате живота си.

Ако пътувате в автобус, не сте господар на своето ежедневие, но имате нужда от повече независимост.

Ако пътувате в кола с роднини, които управляват автомобила, вие сте емоционално зависими от тях.

Ако сънувате стаи, пълни с боклуци, вероятно изпитвате несъзнателна омраза или гняв. Добре е да си спомните на кого сте ядосани, да се опитате да поговорите и да си простите взаимно грешките.

Ако сънувате къща без покрив или без стени отново става въпрос за нестабилно душевно състояние. Премислите дали работата или любовната връзка не ви потискат, за да ги промените.

Сънищата за смърт най-често се появяват, когато се преместите в ново жилище или извършите друга значима промяна в живота си.

Ако сънувате, че ви убиват, вероятно някой се опитва да ви наложи промяна, която не ви е по сърце. А ако вие убивате някого, вие се опитвате да наложите тази промяна.

Кучетата в съня обичайно символизират приятелите и новите познати. Ако галите куче в съня си, означава, че разчитате на помощта и подкрепата на приятел.

Ако кучето е агресивно и ви лае, значи, че не сте много внимателни и тактични с приятелите си, заради което предизвиквате тяхното недоволство.

Котката в съня символизира вашата интуиция и Ви сочи, че трябва да разчитате на вътрешната си нагласа, за да решите проблемите си.

Ако пък сънувате загубено дете, което търсите, означава, че търсите загубена надежда.

Ако ви се присънят много деца, се счита се притеснявате от множество малки проблеми.

Ако видите насън собствените си деца, то трябва да бъдете внимателни в комуникацията вкъщи.


 

Коментари към "Какво означават някои символи в сънищата ни":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg