Какво определя колко често правите секс

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

Сексът си е винаги актуална тема в обществото и неслучайно научните изследвания за това колко често(или пък рядко) правим секс, как го правим и какво ни мотивира да го искаме точно, както го искаме, никнат като гъби и ни разкриват все повече и повече информация за това как е устроен човекът.

Най-новото изследване върху човешката сексуалност е открило, че честотата на секса при хетеросексуална двойка зависи от жената.

За целта на изследването, проведено във Florida State University, учените поискали от 278 младоженци да си направят личностен тест и да си водят дневник в продължение на две седмици, където записвали какво са правили всеки ден и дали е имало секс.

Резултатите показали, че за този период от две седмици двойките са правили секс средно от два до четири дни. Въпросът е обаче има ли нещо общо между двойките, които са правили повече секс? Да, оказва се, че ако жената е по-отворена към нови изживявания и склонна да се забавлява, двойките са правили повече секс. Личностните характеристики на мъжете изглежда нямат кой знае какво влияние върху честотата на сексуалните контакти.

Но пък от друга страна това не гарантира качеството на връзката изобщо – друго изследване от миналата година, например, показало, че двойките имат нужда от секс веднъж седмично, за да имат здрава и щастлива връзка. 


 

Коментари към "Какво определя колко често правите секс":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg