Какво представляват солните лампи от хималайска сол и полезни ли са за здравето?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции
Хималайските солни лампи стават все по-популярни напоследък, заради твърденията, че имат много полезни за здравето ефекти.
 
Преди да научим за тях, нека първо разберем какво точно представляват хималайските солни лампи:
 
Лампите са издялани от кристализирани парчета розова хималайска сол. 
 
Те са издълбани по средата, за да има място за поставянето на крушка или свещ и е прикрепена към основа от дървен или друг устойчив материал.
 
Когато се запали свещта или крушката, солта се затопля и улеснява отделянето на отрицателни йони от солта в атмосферата.
 
Имайте предвид обаче, че количеството на отрицателните йони, които тази специална лампа може да освободи, зависи както от нейния размер, така и от количеството на топлината, която излъчва електрическата крушка или свещта в лампата. 
 
Важно е, когато избирате такава лампа също така да се съобразите и с големината на помещението, в което ще я използвате.
 
Тайната на здравословните й ефекти се крие точно в отделянето на отрицателните йони. 
 
Йонният баланс на въздуха в атмосферата обикновено е силно нарушен, тъй като броят на положителните йони, идващи от всички електрически уреди и електрониката в нашите домове и офиси преобладават.
 
През последните години научихме все повече и повече за това как електронните устройства могат да навредят на нашето здраве и да причинят болести.
 
Точно по тази причина, хималайските солни лампи са ефективни срещу "електросмога" и намалят количеството на положителни йони в околното пространство.
 
Твърди се, че те също така подобряват въздуха в затворените помещения, а също така и на много бактерии, вируси, плесени, мухал и всякакви дразнители, отразяващи се негативно на нашето здраве.
 
Според учените, негативните йони увеличават и новото на серотонин - химикалът, който ни кара да се чувстваме добре. В резултат на това, солните лампи могат да подобрят настроението и да ни направят по-щастливи.
 
Много експерти също така твърдят, че концентрация на негативни йони може да се намери и на определени места включително водопади, планини и плажове, кеото може би е причината толкова много хора да ги обичат!
 
Истината обаче е, че все още няма научно доказани ползи от лампите с хималайска сол.
 
Единственият доказан ефект е, че те могат да помогнат при хора, които са подложени на стрес или страдат от безпокойство, тъй като лампите имат успокояващ ефект.
 
Това ги прави изключително подходящи за хора, които имат проблеми със съня в следствие на стрес, безпокойство или други фактори.
 
Въпреки че няма научни доказателства за полезните ефекти на хималайските солни лампи, то много хора твърдят, че са изключително полезни и според нас си струва да опитате и видите как ще ви се отрази!
 

 

Коментари към "Какво представляват солните лампи от хималайска сол и полезни ли са за здравето?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg