Какво представлява процедурата дермаролинг и защо е полезна за кожата?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции
Процедурата дермаролинг използва уред наречен "дермаролер" - цилиндър, на повърхността на който са здраво споени микро-игли. 
 
В резултат на процедурата, кожата възвръща стегнатостта си, белезите и бръчките постепенно се заличават, а кожата изглежда по-гладка и млада.
 
Те също така могат да премахнат белези от акне и премахнването на тънки линии.
 
Какво всъщност е дермаролнигът?
 
При прокарване на ролера върху кожната повърхност през повърхността на кожата в дълбоките й слоеве проникват множеството иглички, които предизвикват микроскопични рани в кожата.
 
Така при заздравяването на раните се образуват нови кожни клетки, което води до по-гладка, по-равна и красива кожа.
 
Това важи за дермаролерите с игли по-дебели от 0.5мм, като малките игли (0.1 - 0.2мм.) се използват за по-добрата абсорбация на козметични продукти в кожата.
 
За кого е подходящ дермаролингът?
 
Дермаролингът е подходящ за почти всеки, който има белези от акне, широки пори или пък просто иска да стегне кожата си.
 
Всичко зависи от големината на иглите като за премахване на белези ви трябват по-широки и големи игли, а за подобряване на порите ви трябват къси и тънки.
 
Хората, които трябва да стоят настрана от дермаролинга са тези, които страдат от екзема, псиоарзис или пък акне.
 
Също така, в случай че третирате кожата си с ретинол трябва да спрете да го използвате поне четири дни преди да извършите дермаролинг, за да избегнете нежелани реакции на кожата.
 
Какво трябва да знаете преди да започнете процедурата?
 
Тъй като е много вероятно в следствие на пробожданията от иглите да потече кръв, то е от изключителна важно кожата да е чиста преди да започнете.
 
Уверете се, че сте я почистили напълно от всякакви масла и мръсотия, за предпочитане с почистващ продукт за лице, след което да използвате тонер, за да балансирате pH нивото.
 
Колкото се отнася до дермаролера, той трябва да бъде поставен на чиста повърхност като например кухненска хартия. 
 
Експертите препоръчват да не използвате отново същия дермаролер, за да избегнете нежелани ефекти, но ако ви се налага го почистете с продукт на спиртна основа.
 
Как се използва дермаролерът?
 
Трябва да прокарате на дермаролера по повърхността на кожната област 10-15 пъти в различни посоки. 
 
За най-добри резултати го прокарвайте хоризонтално по челото, бузите и брадичката, а след това направете същото, но вертикално.
 
След като сте готови минете цялото си лице по диагонал, като се препоръчва винаги да започвате от центъра на лицето и да вървите към външността. 
 
Имайте предвид обаче, че на носа винаги трябва да прокарвате дермаролера надолу, а не нагоре.
 
След процедурата е време да използвате продуктите си за грижа за кожата, като се препоръчва да използвате такива с ниско съдържание на витамин Ц, които да подхранят кожата.
 
Експертите препоръчват да правите дермаролинг процедурата вечер преди лягане, за да се предпазите от слънчевите лъчи през деня, които могат да увредят кожата.
 
Боли ли самата процедура?
 
За жалост - да. 
 
Колкото по-голяма е иглата, толкова повече ще боли. Трябва да внимавате и да сте нежни - при правилно изпълнение ще чувствате болка, но не до степен на нетърпимост. 
 
Не е най-приятното нещо на света, но не би трябвало да боли много.
 
Разбира се, някои хора имат и по-нисък праг на усещане на болка и в случай, че усещате непоносима болка, то най-добре отидете при професионалист.
 
Ще забележите ли резултати?
 
Резултатите определено ще бъдат забележими, дори веднага след процедурата. 
 
Експертите препоръчват да започнете процедурата като я повтаряте 1 път на седмица и постепенно увеличите до два-три пъти. 
 
Колкото по-малки са иглите, толкова по-често можете да я повтаряте.
 
Най-видими резултати ще има, когато достигнете две-три повторения на седмица, но имайте предвид, че колагенът изисква около два месеца, за да се възстанови. 
 
Точно поради тази ще забележите най-осезаем ефект след първия месец.

 

Коментари към "Какво представлява процедурата дермаролинг и защо е полезна за кожата?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg