Какво разкрива стила на тренировките ви за вашата личност?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Спорт

Защо е толкова трудно хората да се придържат към своите фитнес цели? Много трениращи хора,  от фитнес общността приписват тези неуспехи на липса на дисциплина или ангажираност. Макар че тези причини със сигурност са приложими в някои случаи, те изобщо не обясняват причината. Когато става дума за нея, има редица причини, поради които хората не успяват да постигнат своите фитнес цели.

Личността играе роля

Една от причините, поради които хората не успяват да се справят с редовните тренировки, е че избират грешен метод. Въпреки, че в началото има мотивация, тя бързо избледнява, докато човек губи желание да тренира изобщо; следва появяването на вина и непродуктивният цикъл се повтаря.

Д-р Джеймс Гавин, професор по приложни хуманитарни науки в университета "Конкордия", казва: "Които и да сме ние като личности, ние се проявяваме като такива във всички сфери на нашия живот. Физическата активност е просто още един израз на нашите лични предпочитания и стил ", казва д-р Гавин." Когато хората са близки и свързани с дейностите, които практикуват, те са по-щастливи, получават по-голямо удовлетворение и то за по-дълго ".

Така че тази статия се опитва да отговори на два въпроса: какво казва личния ви стил за вас и има ли по-добър начин да постигнете фитнес целите си въз основа на вашата личност?

Важно е да се разбере, че няма "един тип за всички ", когато се обсъждат типовете личности и индивидуалните им предпочитания.

Нека да преминем към пет метода за физическа подготовка и възможните им отражения върху личността.

1.Кросфит – вие сте екстроверт или мислите твърде много.

 

Кросфит е комбинация от три спорта - лека атлетика, вдигане на тежести и гимнастика.Тренировките са кратки, но много интензивни с кратки периоди на възстановяване.

Хората, които имат склонност да премислят повече, могат сериозно да се възползват от Кросфит или подобна програма.  Това може да осигури необходимата "умствена пауза" за онези, чиито мозъци винаги изглеждат активни. Такива програми работят, защото често водят хората до физическите им граници, като същевременно осигуряват структурата, формата необходима на някои от тях.

2. Тренирате сам... вие сте интроверт

От другата страна на тренировъчния спектър имаме "соло трениращите". Повечето интроверти не се чувстват много удобно в групова фитнес зала, и това е съвсем нормално. Те притежават талант за изследване и рационално мислене, така че обикновено са доста добри в намирането на рутинни процедури, които работят добре за тях и фигурата им (напр. тренировки у дома) или просто намират време за тренировка в салона, когато е празен.

Те са добри също и в проучването и прилагането на ефективни тренировки.

3. Тичате на дълги разстояния ... вие сте "ТИП А"

 

Личностите от тип А процъфтяват и постигат определени цели; Те са конкурентни и обичат да виждат положителни резултати. Вземете всички тези неща заедно и имате перфектния бегач на дълги разстояния и други фитнес дейности, които включват издръжливост и конкуренция.

Разбира се, не всички от тип  А харесват състезателно тичане. Някои предпочитат вдигане на тежести, колоездене и др.

4. Обичате групови тренировки ... Вие сте общителен

Екстровертът е истински "човек" и обича да прави каквото и да било, докато е в група. Друго характерно за екстровертите е, че те печелят енергия от това, че са около други хора - огромен мотив за записване за следващия групов клас.

Зумба и кросфит са две страхотни тренировъчни програми, които силно привличат общителните сред нас.

 

5. Имате, искате или се нуждаете от треньор... Вие сте аналитичен

Аналитичните хора "искат да стигнат до дъното на нещата" и те често са изключително детайлно ориентирани. Те имат жажда за познание и получават удовлетворение от това, че знаят, че правят нещо правилно.

Не е  голяма изненада, че аналитичните хора искат да имат треньор, който да им покаже науката зад упражненията. Аналитичните хора ще оценят задълбочено обяснение за това, защо един ден вдигат гири , на другия спринтират.


 

Коментари към "Какво разкрива стила на тренировките ви за вашата личност?":
Най-четени
Децата с тези личностни черти са по-склонни да се развиват успешно Децата с тези...

Трудните деца са по-успели...

19:35 | 06-05-19| Виж цялата статия
 
 Полезните свойства на камелиевото масло Полезните свойства...

Вижте кои са те!

11:22 | 06-07-19| камелиево...
 
 10 неща, които никога не трябва да казвате на приятеля си 10 неща, които никога...

За да имате по-здравословна и...

13:50 | 06-07-19| 10 десет неща
 
Как да се грижите за вълнистата коса? Как да се грижите за...

За да е по-здрава и красива...

11:00 | 06-06-19| как грижите...
 
5 упражнения за сваляне на мазнини в коремната област 5 упражнения за...

Вижте кои са те!

17:20 | 06-07-19| пет...
 
Всеки зодиакален знак има по две лица. Ето какви са те: Всеки зодиакален...

Добрата и лошата страна на...

10:30 | 06-10-19| Виж цялата статия
 
Всичко, което трябва да знаете за мъжа Риби преди да започнете връзка с него Всичко, което трябва...

Научете повече!

17:10 | 06-18-19| неща трябва...
 
Как куркумата ще ви помогне да отслабнете? Как куркумата ще ви...

Вижте как!

14:10 | 06-06-19| куркума...
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg