Какво се е случи преди 1981г. в Голгота

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Велик ли е Великден и какво различава християните от поддръжниците на другите религии? Историците намират огромен брой косвени прилики между ученията на Христос, Буда и Мохамед. Има нещо обаче, което фундаментално ги различава. Това е Възкресението на Исус! Преди 1981 години, пазен от най-дисциплинираната армия в света по онова време, в гроба на Исус се случва нещо странно и непознато на хората. Всеки здраво мислещ човек би се усъмнил достоверността на случилото се онази неделя. Дори учениците, въпреки, че Исус ги е подготвял през целия си житейски път на земята за предстоящото да се случи, отказали да повярват докато не видят с очите си. Исус Възкръсна!

 

Да победиш смъртта, болката, мъката, страданието и всичко лошо  на тоя свят и да се въздигнеш за нов живот е нещо силно разтърсващо и трудно да си го представим и до ден днешен. Трудно ни е, защото ние сме хора. Повечето от нас са със силно самочувствие, но безсилни пред изкушенията, съблазънта и греха. Въпреки, че Исус бе част от нас, Той не бе като нас. Oпази себе Си от греха (не направи грешка) и победи оковите на смъртта.

 

Има най-различни теории, че Исус е бил екстрасенс, извънземен, специално надарен лечител и още много други. А може ли всичко тези теории да са частично верни? Какво е за вас Бог?

 

"Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот."

Евангелие от Йоан, 3-та глава, 16-ти стих

 
 

Вижте още:

 
 

 

Коментари към "Какво се е случи преди 1981г. в Голгота":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg