Какво трябва да знаете, ако лекувате грип с парацетамол

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

Може и да ни тресе празнично настроение, но може и да се окаже грип. Да, неприятно, но сезонът е такъв. Вероятно повечето от нас дори не си и помислят да увиснат на опашката пред кабинета на личния лекар, само защото са кихнали и им е потекъл носът. В такива случаи обикновено посягаме към добре познатия парацетамол.  

Ново изследване от Нова Зеландия, включващо 46 участника с грип, обаче показва любопитни резултати. На половината от участниците били дадени плацебо хапчета, а другата половина приемали по 1000 мг ацетаминофен – по две хапчета Тиленол(американското наименование на парацетамол) – четири пъти на ден.

След пет дни групата, която приемала истинското лекарство, не била по-добре от тази с плацебо хапчетата и все още не се били излекували от грипа.

Въпреки че това е твърде малко изследване и са необходими повече такива, резултатите са ясни – класическото лечение на грипа с парацетамол може и да не действа.

Всъщност лекарите препоръчват, ако симптомите ви не са тежки, да си останете вкъщи и да избягвате контакт с други хора. Но ако сте сериозно болни, антивирусните лекарства са решението, но трябва да се взимат по предписание на лекар.

Може да си спестите приемането на лекарства, като се предпазите от грип. Погрижете се за имунната си система, като се наспивате добре, ядете зеленчуци и плодове, тренирате достатъчно и намирате време за почивка.

 

Вижте още:

30+1 полезни навика!

6 начина да спрем тревожността навреме


 

Коментари към "Какво трябва да знаете, ако лекувате грип с парацетамол":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg