Какъв бретон подхожда на лицето ви

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Коса и грим

Един трик, с който може да се подмладите с някоя и друг година – бретонът. Но ако една форма на бретон стои супер добре на приятелката ви, това не означава, че ще има същия ефект за вас.


Ако сте решили да разнообразите прическата, има едно важно правило, което ще ви помогне да изберете най-подходящата форма на бретона, за да постигнете "уау" ефект – съобразете се с формата на лицето си.


Ако лицето ви е квадратно


Тук целта на бретона ще бъде да омекоти чертите ви. Изберете бретон, който стеснява челото, например, на една страна. Добър избор би бил бретон, който стига до веждите в центъра на челото, и става по-дълъг отстрани. Не го оставяйте прекалено гъст, хубаво е част от челото ви да се вижда, за да придадете жизненост на бретона и желаната мекота за лицето.


Ако лицето ви е с форма на сърце


И в този случай дългият, метнат на една страна бретон е идеалното решение. Той привлича вниманието към очите ви и съответно го отклонява от долната част на лицето.


За кръглото лице


Жените с кръгли лица обикновено се замислят преди да дадат зелена светлина на фризьора си да реже коса за бретон. И неслучайно, бретонът се слави като нещо, което прави кръглото лице още по-кръгло. Не е задължително обаче да превръщате бретона в табу. Изберете по-дълъг, отново страничен бретон, за да създадете илюзия за дължина. Избягвайте обаче тънките бретони.


Ако имате триъгълна форма на лицето


Жените с по-широка, квадратна челюст и по-тясно чело залагат на бретон, който става по-дълъг отстрани на лицето. Стилизирайте бретона, така че да му придадете обем и текстура, това помага да прикриете по-тясното чело. Тежките, равни бретони обаче подчертават триъгълната форма на лицето.


За овалното лице


Овалната форма на лицето е може би най-подходящата за какъвто и да било бретон. От гъст, равен бретон до този на една страна или пък лекия, момичетата с тази форма на лицето могат спокойно да експериментират.


Бретон под формата на сърце


Това е стилът, който подхожда на всяка форма на лицето. Бретонът започва малко по-дълъг отстрани на веждите и следва извивката им, като отново става по-дълъг над носа.


 

Коментари към "Какъв бретон подхожда на лицето ви":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg