Какъв ще бъде бракът според месеца на сватбата

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

Упс! Неприятно. Едно доста любопитно изследване разбива на пух и прах мечтата на булката – времето да е хубаво, слънцето да пече, сватбата да е в градина или на плажа дори. Оказва се, че двойките, които се женят през летните месеци, са по-склонни да си изневерят. Проучването, направено сред над 100 000 потребители, показва, че тези, които са сключили брак през юни, юли и август, изневеряват по-често, отколкото тези, които са избрали студените месеци.

И все пак юни, август, септември и октомври са най-популярните месеци за голямото събитие. Експертите признават, че връзката между месеца на сватбата и изневярата е много интересна и донякъде я обясняват с факта, че именно трите месеца, юни, юли и август, са най-скъпите месеци за организиране на сватба. Тоест, двойките започват брака си с напрежение, свързано с финансите. А учените вече са установили, че колкото по-скъпа е сватбата, толкова са по-големи шансовете бракът да се провали.

Но статистиката не спира дотук и изследването на Ashley Madisonе дали още някои интересни резултати.

От трите месеца, които са посочени за „най-неверни“, юни е най-популярен и предпочитан за организиране на сватба. Може би жегата още не е настъпила, а и тепърва отиваме на почивка/меден месец.

Най-голям шанс за успешен брак имат двойките, които се женят през януари. Виж ти! Изненадващо на фона на горещото лято, което явно провокира към изневери, в разгара на зимата се сключват най-щастливите бракове. Януари е месецът, който обещава семейно щастие.

Над 10% от мъжете, но и жените, изневеряват през първата година брака си. Не е изяснено обаче какви са причините за толкова ранна изневяра. И ако в този аспект не са малко и неверните жени – малко над 10% за тях и малко над 15% за мъжете, то мъжете окупират първото място за изневяра още в първата брачна нощ. Не, жените също не са съвсем невинни, но тази скорострелна изневяра не им е присъща.

Тези резултати могат само да ни накарат да се замислим какво означава бракът и дали вече не се сключва все по-често, само за да си „измием“ ръцете пред обществото. Но пък ако ви предстои тази крачка в отношенията и още не сте определили датата – ето ви идея – нека е през януари!


 

Коментари към "Какъв ще бъде бракът според месеца на сватбата":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg