Как да бъдем по-красиви отвътре?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

Нали не смятате, че вътрешната красота е по-малко значима от външната? Да не кажем, че нейната роля е многократно по-важна. Защото визията се мени – днес си слаба и красива, след година-две може да не е така. Но душата остава. Сърцето остава. Характерът остава. Вътрешната красота остава! И ако я нямаш, в един момент ще се окажеш сам, самотен и с много, много разочарования към теб самия. Затова, нека не стигаме до там и още сега да се постараем да бъдем по красиви… отвътре!

 

На първо място, опознайте себе си. Няма как да бъдете добри, целенасочени, успешни и уважавани, ако не знаете кои сте всъщност. Какво ви прави щастливи, на какво сте способни и на какво не. Процесът не е лесен, защото много хора живеят в жестока заблуда какво представляват. Но веднъж решени да разберат истината, рано или късно това ще стане.

 

След като сте опознали своята същност, най-логичната крачка е да се стремите към усъвършенстване. Да премахнете максимално лошите си черти. Защото е лесно извинително да кажем, че няма идеални хора. Но какъв по-голям недостатък от това вече да знаеш с какво нараняваш хората и да не правиш нищо по-въпроса да го промениш.

 

Предстои не по-малко сериозна стъпка – да се научим на благодарност. Ако се огледате около себе си, ще забележите колко много неща ви липсват – колата ви е стара, работата не толкова добре платена, половинката ви все забравя важните дати, децата правят беля, след беля. Защо не опитате от другата гледна точка – здрави сте, обичани, децата въпреки всичко са най-голямото ви щастие, а половинката ви може и да забравя, но пък ще е до вас и ще ви подкрепя, каквото и да става. Нека се научим да не се вайкаме, за това, което ни липсва. А да бъдем благодарни за всичко, което имаме!

 

И накрая фазата на действието – да се научим да проявяваме вътрешната си красота. Да сме мили, да не позволяваме на чуждото лошо настроение или липса на възпитание да помрачава щастието и да тъпче самочувствието ни. Защо да страдаме за чужди грешки? Усмихнете се, поздравете и дори да не получите същото, продължете пътя си щастливи. Помагайте винаги, когато можете. Не е нужно да получите отплата, самото чувство на удовлетворение, че си подал ръка на някого, е най-голямата награда!

 

Вижте още:

Да излъчваш щастие

17 философии на щастливите хора
 


 

Коментари към "Как да бъдем по-красиви отвътре?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg