Как да изгорите най-много калории за един час?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Спорт

Броят изгорени калории за час са добра мярка за това колко интензивно е дадено упражнение. Какви обаче са някои от най-добрите начини да изгорите най-много калории за един час?

Независимо дали се опитвате да се премахнете мазнини, да поддържате теглото си или да качите килограми, трябва да знаете колко калории консумирате и изгаряте.

И все пак, въпреки че е лесно да се преброят калориите в нашата диета, е трудно да се прецени колко всъщност изгаряме във фитнеса и кои са най-добрите начини да изгорим най-много калории за час в салона.

Нека бъдем честни, намирането на време за прекарване на часове във фитнеса може да бъде доста трудно така че, ако нямате много време, един от начините да измерите колко калории можете да изгорите, е да разберете колко енергия изразходва упражнението, което правите в момента, С други думи, колко калории изгаряте?

Преди да разгледаме различните упражнения и най-добрите начини да изгорим най-много калории за един час, ето някои важни неща, които трябва да имате предвид:

- Вашата основна метаболитна скорост (BMR) е броят на калориите, от които се нуждае тялото ви, за да изпълнява ежедневните си функции и представлява 50-70% от енергията, която тялото ви използва.
 
- Колкото повече мускулна маса имате, толкова повече калории изгаряте дори в покой.
    
- Физическата активност произвежда топлина в тялото ви, наречена термичен ефект, като това е вторият най-голям принос за изгаряне на калории.


Е, имайки предвид това, кои са най-добрите начини да изгорите най-много калории за един час?

През март 2017 г. "Harvard Health Publishin"g публикува данни за много общи упражнения и изгорените калории в рамките на 30 минути за хора с различна тежест. Ето някои от най-добрите, които не са подредени по определен начин:

- Бягане на бягаща пътека

- Стационарно колоездене

- Плуване

- Тичане

- Вдигане на тежести


Щатската клиника "Mayo". също така публикува популярни упражнения и техните калорични въздействия, базирани на изследвания публикувани от Националния институт по здравеопазване:
  
- Изкачване по стълби = 819 калории / час
    
- Интензивно плуване = 892 калории / час
   
- Таекуондо = 937 калории / час
 
- Футбол = 937 калории / час
    
- Скачане на въже = 1,074 калории / час
    
- Тичане (с около 15км/ч.)= 1074 калории / hou
 


 

Коментари към "Как да изгорите най-много калории за един час?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg