Как да използваме слънцезащитни кремове и с какво да ги съчетаем

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Козметика

Ние почти можем да ви чуем да казвате: "Да, имам го- слънцезащитните продукти са важни", докато сте готови да преминете на следващия продукт и съвет. И сте прави. Днес всички знаят, че носенето на широкоспектърен SPF(SUNBURN PROTECTION FACTOR)   30 или по-висок фактор слънцезащитно средство е задължително. Но преди да го изберете, знайте следното: "SPF в грима и серумите не е достатъчно за истинска защита", както предупреждава Дебра Джелимън, известен дерматолог в Ню Йорк. "Виждала съм хора да играят тенис със слънцезащитен фактор в грима си, но тъй като не е водоустойчив, те изгарят". Дори и да се наслагват серум, фундамент, руж и цвят за устни върху кожата - всичко това с вграден SPF - не се предпазвате добре от ускореното стареене. Не използвайте и слънцезащитен крем, който е малко преди изтичане на срока на валидност. Така че повярвайте ни, или на д-р Джелимън и на цели легиони от други дерматолози и използвайте специални слънцезащитни продукти като част от вашата ежедневна процедура за грижа за кожата - няма по-добро време да започнете от това,  когато времето започне да се затопля, тоест веднага!

Как да го използвате (ако сте навън)

Отново, - прилагането на слънцезащитен крем изглежда рутинно и просто. Но ще бъдете изненадани колко от нас грешат, казва д-р Джалиман. "Най-големите грешки, които виждам, са  че хората не използват достатъчно слънцезащитни средства, за да покрият кожата си. Те слагат продукта на плажа, така че не се виждат в огледалото и остават непокрити петна, или банският се движи и ги оголва. "Друга обща слънцезащитна грешка? Не прилагате достатъчно. "Слънцезащитните продукти трябва да се прилагат отново на всеки два часа.Ако излезете от водата или се почувствате изпотени, трябва да я прилагате по-често ", казва тя. И накрая, когато избирате слънцезащитен крем, намерете широк спектър  SPF 30 или по-висок фактор с малко допълнителни екстри. "Потърсете слънцезащитен крем, който има антиоксиданти в него; Това е полезно ", казва д-р Джалиман. Например слънцезащитен крем (без химия) с екстракт от зелен чай.

Как да го използвате (ако винаги сте в офиса)

Тези от нас, които не прекарват дните си в игра на тенис в клуба или да се охлаждат на басейна не са освободени от повторно нанасяне на крем на всеки няколко часа, или от носенето на слънцезащитни продукти като цяло. "Това е често срещана грешка, която хората правят", казва д-р Джелиман. Шофирането за работа, ходенето навън през няколко блока и седенето в офис тип клетка близо до прозореца също ни правят податливи на наранявания от слънцето. "UVA лъчите минават през прозоречното стъкло, така че трябва да носите SPF за защита по същия начин, както ако сте на открито", отбелязва тя. Тази компактна опаковка съдържа всичко, което търсим в слънцезащитните продукти за лицето и ръцете: Не съдържа химически активни вещества, има я в три нюанса и не съдържа масла и аромати -Avène Complexion Correcting Shield SPF 50+, наличен в Avène. Биодерма ( Bioderma) също имат добра серия слънцезащитни кремове.    

                

Съчетайте с това

Една пълноценна схема за грижа за кожата вероятно вече включва и антиоксиданти, като важните три витамина (А, Е и С). Но този, който се свързва особено добре със SPF, е със зелен чай, който д-р Джелимън харесва заради анти-възпалителните му ефекти. Ако вашият летен начин на живот е нещо,  което се прави в  тинейджърските филми (сърф, пясък, слънце, дълги нощи и много истории), след това нанесете богат на антиоксиданти серум.


 

Коментари към "Как да използваме слънцезащитни кремове и с какво да ги съчетаем":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg