Как да изсушите лака още по-бързо

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Ужасно е! Да прекарате цял час в лакиране, за да изглеждат ноктите фантастични, само за да прецакате лака за секунда, ровейки в чантата или докато си закопчавате колана на дънките. Случвало ми се е толкова много пъти, че вече съм наясно, че ако нямам два часа, свободни за чакане на лака да изсъхне, просто няма да ходя с перфектен маникюр.


Разбира се, на пазара има изобилие от изсушители, но истината е, че подобно на кремовете, които действат различно на всяка кожа, и те действат различно на различните нокътни плочки и лаковете върху тях. Затова подкрепям с две ръци тези прости, но ефикасни трикове за съхнене на лака.

Замразете го


Наистина много ефикасен, но и малко неприятен начин да изсушите лака супер бързо, е като сложите пръстите под течаща струя студена вода. Студеното "втърдява" лака, така че студената баня ще помогне. По принцип е препоръчително да бъдет под течаща вода, но може да направите и ваничка – напълнете достатъчно голяма купа с лед и отгоре сипете студена вода. Топнете пръстите за около минута. Това прави лака солиден не само отгоре, но и в долните пластове. Съответно може да се възползвате и от обратното. Ако не може да свалите някой упорит лак, накиснете пръстите в топла вода.


Издухайте го


В козметичните салони използват малки вентилаторчета, но у дома идеална работа върши сешоара ви. Това ме е спасявало в много ситуации, в които се е налагало да се лакирам точно преди да изляза за събитие. Тайната обаче е да включите сешоара на студената струя. Топлото не позволява на лака да "стегне".

Изтънете го


Вместо да нанасяте един или два дебели слоя лак, нанесете три екстремно тънки слоя и оставете всеки един да изсъхне за няколко минути преди да нанесете следващия. Може би ви се струва, че ще забави цялата процедура по маникюра, но всъщност сериозно намалява необходимото ви време за лакиране.


Топ лак


Винаги е добра идея все пак да използвате топ лак за бързо съхнене, защото той предпазва лака и удължава живота му. За съжаление обаче често рискувате мекия лак отдолу да се "размести" при нанасянето на топ лака и да се появят шупли и драскотини.
 


 

Коментари към "Как да изсушите лака още по-бързо":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg