Как да накараме детето да се храни по-здравословно?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Майчинство

Стремежът към здравословно хранене е само в света на възрастните, при децата нещата стоят по друг начин. За да ги накараме да хапват полезни неща, просто не бива да им казваме, че са такива!

Според педиатри и психолози, децата възприемат само едно определение на храната – тоест, ако тя е предназначена за една цел, не може да служи за друга. Или, ако е здравословна, то няма как да е вкусна! Оттам мъниците растат с идеята, че всичко „полезно“ не е приятно на вкус. И обратното. Този предразсъдък години наред може да ги отблъсква от правилното хранене.

Не бива и да ги караме насила да ядат нещо, което не искат. Рискуваме въпросният продукт да бъде в графа „това не го ям“ завинаги. Има и още – ако насилваме детето да се храни здравословно, при всяка възможност, то тайно ще се тъпче с всичко, което му е забранено!

Решението – личен пример, некласифициране на храната като „вредна“ и „полезна“ и в никакъв случай не налагайте волята си на всяка цена! А може и да прибегнете до нещо по-смело – кажете на детето, че всички бонбони, шоколади, вафли, снаксове и т.н. са „полезни“. Има голяма вероятност да намали консумацията им на половина!

 

Вижте още:

За силна детска имунна система

Вълшебните думи и влиянието им върху хората
 


 

Коментари към "Как да накараме детето да се храни по-здравословно?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg