Как да направите всеки ден специален!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

Всеки ден може да бъде празник, ако се научите да се наслаждавате дори на дребните радости, които ви носи! Направете всеки ден специален, като си обещаете и изпълнявате тези неща.


1. Направете нещо за първи път. Това ще ви помогне да изпитате нови емоции и впечатления, дори да е нещо дребно, като да опитате ново ястие или да посетите ново място в града ви.


2. Не стойте вкъщи, търсете приключения. Старайте се повече да се забавлявате, да общувате с хора. Прекарвайте по-малко време пред телевизора и компютъра и ще видите колко енергични и живи ще се почувствате.


3. Стремете се към мечтата си във всеки един миг. Ако сте уверени, че имате цел, заемете се с реализирането ѝ. Поставете си ограничение във времето, за да я постигнете, защото, не забравяйте, имате още много други цели и желания за сбъдване. Нищо не ентусиазира и изпълва с енергия, както стремежът към удовлетворяване на копнежите на сърцето.


4. Саморазвитие. Започнете да се занимавате с нов вид спорт или да четете нова книга. Развивайте се, докато имате време да гледате напред, един ден може да е прекалено късно.


5. Действайте според обстоятелствата. Да имате планиран график – не е лошо, но както всички знаем, в живота повече са моментите, когато плановете отиват по дяволите. Затова не си късайте нервите, а се научете да действайте миг за миг.


6. Довършвайте делата си. Типично е за много хора да започват нещо и да го завършват. Отучете се от този навик и завършвайте всичко, с което се захванете. Ще видите колко приятно ще се чувствате, когато изпълнявате задачите си дори по-рано от крайния срок и ви остава време да отдъхнете и да се забавлявате, както ви се иска.


7. Бъдете оптимисти. Светът около нас е проекция на нашите мисли. Научете се да мислите добро. Няма да постигнете успех в живота, ако постоянно мислите скептично. Животът ни се дава само веднъж(нямаме доказателства за друг, нали?), така че не си тровете душата с негативни мисли.


8. Живейте тук и сега. Опитайте да не се вглеждате в отминалото, запомнете радостните моменти. Планирайте бъдещето така, че да повторите тези моменти и да ги направите още по-щастливи. Вземете си поука от несполуките си и не ги повтаряйте. Поставете си нови цели и ги реализирайте. Не забравяйте, че живеете само в този момент, миналото и бъдещето не ви принадлежат. Насладете са на всяка секунда, която е Сега.
 


 

Коментари към "Как да направите всеки ден специален!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg