Как да направите парфюма по-дълготраен

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Има едно ухание, на което се наслаждавам абсолютно всеки път, когато го улавям върху кожата си и около мен. Не се разделям с моя Armani Acqua di Gioia, а лятото избирам по-свежата му версия Acqua Di Gioia Eau Fraîche. Не мога да не призная обаче, че ми се иска Eau Fraîche да е една идея по-дълготраен.


Истината е, че имаме не един или два несполучливи опита, докато открием съвършеното ухание, което стои уникално на кожата ни, но за много от нас след това идва разочарованието от нетрайността му.


Вероятно си имате своята тайна в това да направите парфюма си поне мъничко по-траен, като това да изберете масла или пък топли, богати нотки. Може би дори да се парфюмирате веднага след душа, докато порите на кожата са отворени, или пък да намажете мястото на нанасяне с вазелин за основа на парфюма.
Споделяме още няколко трика, които ще помогнат любимото ви ухание да се задържи по-дълго.


Задължително условие за трайността и изобщо качеството на парфюма е да го съхранявате на тъмно, сухо и прохладно място. Въздухът, светлината и топлината са врагове на парфюмите заради техните съставки. Уверете се, че не само съхранявате на тъмно флаконите, но и че сте затегнали добре капачките.


Подгответе кожата преди да нанесете парфюма. Душът е добре познатият начин – от топлата вода порите на кожата се отварят, а това позволява на аромата да проникне в нея. Има обаче и една класическа техника на нанасяне, която помага за по-голяма дълготрайност – нарича се layering или нанасяне на слоеве. Молекулите на парфюма се свързват с маслата в кожата ви и ако нанесете лосион или масло преди да пръснете аромата, ще осигурите на тези молекули по-добра повърхност върху кожата, за да проникнат в нея. За целта може да използвате лосион без аромат, но може и да предпочетете ароматизиран такъв, с който да създадете своя собствена бленда.
Впръсквайте парфюма на местата, на които усещате пулса си – топлината на кожата там ще задържи аромата по-дълго време.
 


 

Коментари към "Как да направите парфюма по-дълготраен":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg