Как да останем мотивирани, когато нещата не стават така, както искаме

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Животът не е само лош или само добър – ще има предизвикателства зад всеки ъгъл. Негативността ще намери пътя в живота ви и ще ви накара да поставяте под въпрос изборите и решенията си. Тя разрушава надеждата и мечтите ви за бъдещето, докато не изберете правилният път в живота си. И все пак, докато сте живи и здрави, винаги има надежда. Дори и да не я виждате, тя определено е там, но всичко зависи от вас дали ще я намерите.

Важно е да бъдем позитивно настроени към живота, вместо да оставим стресът да ни завладее. През тези трудни и сложни времена от живота ви, ще трябва да бъдете мотивирани, за да се справите. Вижте и няколко съвета как да го направите:

1. Оценявайте това, което имате

Почти невъзможно е да бъдете позитивни и мотивирани ако постоянно се фокусирате върху негативните аспекти от живота ви. Ако не промените мирогледа си, то вие ще бъдете заседнали в една рутина и със сигурност няма да се измъкнете от нея. Има ли нещо, което не ви прави щастливи? Намерете начина да го промените! Фокусирайте се върху добрите аспекти то живота ви. Винаги има причини да се събуждаме на сутринта. Започнете с малките неща – сутрешното кафе, разходките, разговорите. Не приемайте това, което имате за даденост. Оценете настоящето и не мислете за бъдещето. Важно е да се концентрирате върху това, което имате в момента и решенията, които ще направите.

2. Възнаградете се

Един от ключовите начини да бъдем мотивирани е да се възнаграждаваме често. Когато животът не е мил с вас, тогава вие трябва да бъдете мили със себе си. Не трябва да е нещо голямо – може да е нещо просто като да си купите нова дреха или да си направите така желаната прическа. След като постигнете зададена цел се възнаградете и направете една заслужена почивка. Запалете ароматна свещ, излезте с приятели или пък просто останете вкъщи и гледайте любимият си филм или сериал. Понякога е много трудно да останем мотивирани, когато всичко в живота изглежда наопаки. Възнаградете се, за да си припомните, че въпреки всичко вие се справяте добре.

3. Направете списък с целите си

Направете списък с целите си, който ще ви дава нужната мотивация. Той ще ви покаже нещото към което ще се стремите, което значи, че винаги ще сте мотивирани да работите по-усърдно и да постигнете целите си. Всеки месец пишете поне едно нещо, което искате да постигнете. Може да е свързано с работата или пък напълно различно нещо. Това ще добави малко вълнение в живота ви. Стига целите ви да са реалистични, умът ви ще остане фокусиран върху това да работи усърдно и да ги постигне.

4. Променете държанието си

По-лесно е да се каже отколкото да се направи, но промяната на държанието на сутринта, например, може да диктува как минава целия ви ден. В случай, че се събуждате очаквайки поредния лош ден, има големи шансове денят да е точно такъв. Стига само да се погледнете в огледалото и да се усмихнете, за да подобрите настроението си и да се подготвите за деня. Кажете си, че независимо какво се случва, днес ще е хубав ден.

5. Обградете се с позитивност

Трудно е да бъдем позитивни и мотивирани, ако хората около нас винаги са негативни. Неизбежно е тяхното лошо настроение и песимизъм да се отразят и на вас, колкото и да се опитвате да го предотвратите. Дистанцирайте се от този тип хора и вместо това прекарвайте време с хора, които ще добавят нещо добро в живота ви. Ако приятелите ви нямат мечти и амбиции, то най-вероятно и вие няма да имате. Опитайте се да видите позитивната страна на нещата и ако някой ваш близък е негативен това не значи, че трябва да ги отблъснете. Опитайте се да им помогнете – помагайки на някой друг, ще помогнете и на себе си.

6. Вярвайте в себе си

Много от хората, които се чувстват демотивирани нямат и увереност в себе си. Те не мислят, че могат да се справят, за това и не опитват. Ако не направите нужната стъпка към целите си, то никога няма да помръднете от състоянието, в което сте. Важно е да вярвате в себе си, дори и в по-лошите дни. Когато имате лоши дни, всякаква мотивация, която сте имали изчезва и оставате само с чувството за безнадеждност. В тези дни трябва да си припомняте, че сте постигнали толкова много и да визуализирате всичко, което искате да постигнете за в бъдеще.

Винаги ще има дни, в които няма да се чувствате сякаш ви се работи и това е напълно нормално. Ако сте достатъчно упорити, дори и през най-тъмните дни, няма нито една причина поради която да не постигнете целите си и да не бъдете мотивирани.


 

Коментари към "Как да останем мотивирани, когато нещата не стават така, както искаме":
Най-четени
12 начина да извлечете максимума от ходенето, Част I 12 начина да...

Ето как да се възползвате...

13:14 | 12-06-19| ходене...
 
12 начина да извлечете максимума от ходенето, Част II 12 начина да...

Ето как да се възползвате...

12:32 | 12-10-19| Виж цялата статия
 
Април 2020 ще бъде най-лошият месец за тези три зодии: Април 2020 ще бъде...

Кои зодиакални знаци ще имат...

19:15 | 04-01-20| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg