Как да „оцелеете“ на социални събития, ако сте интроверти

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Аз подкрепям всички интроверти, независимо дали са пълни или от части. Да имате куража да се изправите лице в лице със ситуация в която не сте си и мислели, че ще попаднете камо ли „оцелеете“. Изисква се много кураж да се облечете хубаво, да се успокоите и да бъдете смели в стая, пълна с хора, които си мислите, че автоматично ще ви съдят.

Ето и 6 съвета как по-лесно да се справите със социалните събития, ако сте интроверти:

1. Облечете се за успех!

Независимо от събитието или дрескодът, вие трябва да изглеждате възможно най-добре. Това ще ви накара да се чувствате добре и ще ви даде малко увереност.

2. Започнете разговор с всеки, който е във вашия обсег

Да, знам, че си мислите, че един интроверт не може да започне разговор с друг, но това е напълно възможно, ако започнете с дискусия за времето навън или пък какво знаете за събитието. Хората не са толкова лоши, колкото си ги представяте! От всичките хора, които ще срещнете на събитието винаги има поне един, който се притеснява и ще желае да говори с вас!

3. Задавайте въпроси

Ключът на всеки интроверт е да бъде зает. Мразят идеята да не правят нищо, защото започват да си мислят, че изглеждат самотни и неловки. Като се спирате до информационните пунктове на събитието, може да поговорите с хората, които са там, защото те са пълни с информация. Вие задавайте въпросите, а те ще отговарят обикновено с толкова детайли, че ще свалят фокуса от вас. Най-важното може би е, че ще научите нещо и в същото време ще срещнете нови хора.

4. Ако можете, опитайте да не си тръгвате веднага

Въпреки, че интровертите притежават тиха вътрешна увереност, те също мислят, че са по-различно от всички други. Това ги кара да бягат от всяка ситуация. За да избегнете това чувство на загуба, опитайте се да постоите малко повече след като свърши събитието. Така ще придобиете повече увереност, знаейки че не сте си тръгнали веднага и сте дали най-доброто от себе си, за да го направите.

5. Участвайте в задаването на въпроси поне веднъж

Как интровертите могат да направят това?

Повярвайте ми, всички хора, които го правят са също толкова нервни като вас – просто го крият добре. Да направите стъпката и да зададете въпрос по време на пресконференция ще ви даде увереност и ще ви накара да се чувствате сякаш сте покорили нощта. Когато дойде тази част обаче, помнете че изглеждате добре, интелигентни сте и можещи, а след това просто го направете.

6. Всичко става с времето и практиката

Не се разстройвайте, ако нервите ви са надделели над вас поне веднъж по време на събитието. Вие сте доста смели само поради факта, че сте отишли там! Запомнете, че сте силни, можещи и можете да покорите всичките си страхове!
 


 

Коментари към "Как да „оцелеете“ на социални събития, ако сте интроверти":
Най-четени
Април 2020 ще бъде най-лошият месец за тези три зодии: Април 2020 ще бъде...

Кои зодиакални знаци ще имат...

19:15 | 04-01-20| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg