Как да предпазите домашния си любимец от слънчеви изгаряния?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Лятното слънце означава и много време на открито за нашите домашни любимци.

По-дългите часове на деня дават на вас и вашия домашен любимец повече възможности да излезете навън и да се наслаждавате на природата, но както и хората, животните също могат да получат слънчево изгаряне.

Животните, които имат светла козина, малко козина или са без козина имат висок риск от слънчево изгаряне, когато прекарват твърде много време на слънце.

Домашните любимци, които също имат непигментирана кожа (бели или розови) или обръснати места, също могат да получат слънчеви изгаряния.

Можем да предпазим животните си от проблеми, свързани със слънцето, като следваме няколко прости стъпки, които ще ги запазят в безопасност:

Избягвайте пряка слънчева светлина

Много от същите правила за предпазване от слънце, които ние трябва да следваме, се отнасят и за нашите домашни любимци.

Стойте далеч от пряка слънчева светлина, доколкото е възможно и запомнете - сянката е ваш приятел.

Добавете защитно облекло

Дрехите за домашни любимци са повече от просто начин за промяна на външния вид. Разбира се, вашето кученце изглежда възхитително в рокля или риза, но облеклото може да даде на вашия домашен любимец някаква допълнителна защита срещу слънчевите лъчи.

Облеклата, особено тези, предназначени за защита от слънцето, блокират най-лошото от UV лъчите и е една защита повече срещу слънчево изгаряне.

Нанесете специален слънцезащитен крем върху откритите места

Можете да нанесете специален слънцезащитен крем върху откритата кожа на вашия домашен любимец, но експертите съветват да сте предпазливи и да не използвате слънцезащитния крем, който използвате върху себе си.

Уверете се, че продуктът е безопасен за домашни любимци, а ако се колебаете, можете да попитате вашия ветеринарен лекар за слънцезащитни продукти, които са предназначени за животни и следвайте всички инструкции за приложение.

Хидратация, хидратация, хидратация

Ако не можете да избегнете прекарването на значително количество време на открито, не забравяйте да поддържате вашия домашен любимец добре хидратиран. Носете свежа, охладена вода за вашия домашен любимец и сгъваема купа, от която да пие, защото тя ще запази вашия домашен любимец от прегряване.

Да, Консумацията на достатъчно вода не може непременно да предотврати слънчевите изгаряния, но може да намали другите усложнения от излагането на слънце, като заболявания причинени от топлината.

Не подстригавйте домашния си любимец

Може да си мислите, че подстригването на козината на вашия домашен любимец ще го задържи по-хладен през лятото, но всъщност това ще премахне част от естествената му защита срещу слънцето.

Не забравяйте, че колкото по-изложена е кожата на животното, толкова по-голям е рискът от слънчево изгаряне.

Ограничете гледането през прозореца

Вашата котка се наслаждава на външния свят, гледайки през прозореца?

Тя може да бъде податлива на слънчево изгаряне, ако е без козина или има светла такава.

Ултравиолетовата светлина може да премине през стъкло, така че, ако имате котка без козина или със светла такава, трябва да им попречите да прекарват твърде много време на слънце, като спуснете завесите и щорите.
 
Знайте признаците на слънчево изгаряне и го лекувайте по съответния начин

Въпреки нашите най-добри усилия, все пак може да се получат слънчеви изгаряния. Може би се питате как да разпознаете дали вашият домашен любимец има слънчево изгаряне??

Слънчевите изгаряния при животните могат да се проявят като зачервяване, лющене или топла кожа и може да са болезнени за вашия домашен любимец. Леките случаи на слънчево изгаряне могат да бъдат лекувани със студени компреси и предписани мехлеми от вашия ветеринарен лекар, а по-тежките задължително изискват посещение при ветеринарен лекар.

 


 

Коментари към "Как да предпазите домашния си любимец от слънчеви изгаряния?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg