Как да приемем, че бившият е продължил напред

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Съгласяваме се веднага – да видиш бившия си да продължава напред, докато ти още страдаш заради провалената ви връзка, си е доста болезнено. Няма значение дали е започнал да излиза с други момичета, вече се е сгодил или просто изглежда съвършено щастлив без вас, всичко това няма как да не засегне по кофти начин някоя и друга струна в душата ни. Но ако имате общи приятели или се движите в едни и същи среди, няма как, трябва да се примирите, че ще го виждате, и, още по-важно, да намерите начин да приемете факта, че той си е добре без вас.

Не се опитвайте да привлечете вниманието му

Не, в никакъв случай не се опитвайте да привлечете вниманието му. Колкото и да ви се иска, стиснете зъби и стойте настрана. Насочите ли го към себе си, по-скоро ще изглеждате отчаяни и ще се разстроите много повече. Не мислете, че се конкурирате с други момичета – щом веднъж е взел решение, че не иска да бъде с вас, това е неговият избор и трябва да го приемете с гордо вдигната глава.

Може и да боли, но ще оцелеете

Нито една раздяла не е лесна и в този момент ни се струва, че животът ни приключва. Опитайте да мислите трезво – много добре знаете, че това не е така, животът ви не свършва с тази раздяла, напротив, може и сега да започва истински. Оставете се на тъгата си, но не изпадайте в отчаяние. Приемете, че това е просто една фаза от живота ви, която трябва да изживеете.

Не се хвърляйте в нови срещи веднага

Когато разберете, че бившият ви си има гадже, може да усетите импулс да започнете да излизате по срещи, само и само да му докажете, че и вие можете. Това обаче ще бъде грешка, която може да ви докара още по-тягостни емоции. Почакайте, докато наистина се почувствате готови.

Разберете, че не е лично

Една от възможните реакции, когато разберете, че бившата ви половинка се е справил чудесно в загърбването на връзката ви, е да си зададете въпроса всъщност какво не ви е наред, че вие не успявате да продължите напред. Осъзнайте го – не е лично. Това, че той си има нова любов, не означава, че нещо е сбъркано у вас, а просто, че между двама ви не се е получило и толкова. Може да не му се получи и с новото момиче, но това си е тяхна работа, нали.

Не се вманиачавайте

Трудно е за вярване, когато се окаже, че един от двама ви си живее живота, сякаш нищо не се е случвало между вас. И това неизбежно може да ви подтикне да го „следите“ във фейсбук, туитър, скайп, инстаграм и където още ви хрумне. Единственото, което постигате с това, е да измъчвате себе си и да усложнявате ситуацията си още повече. Не се вманиачавайте.

Вземете в ръце собствения си живот

Лесно е да се каже, трудно е да се направи, но знаете ли какво? Не е невъзможно. Фокусирайте се върху нещата, които ви носят удоволствие и радост. Възстановете самочувствието си и се възползвайте от всеки начин да се почувствате позитивно настроени. Дали ви харесва, или не, трябва да приемете, че връзката ви е свършила и да продължите напред.

 

Вижте още:

7 неща, които пречат на връзката

6 въпроса, на които да си отговорим, преди да имаме връзка
 


 

Коментари към "Как да приемем, че бившият е продължил напред":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg