Как да прикрием различните недостатъци по кожата

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети


Перфектният тен, който изглежда сякаш изобщо не носим грим, изисква да познаваме и кои са цветовете коректори, които прикриват различните недостатъци. Истината е, че за всеки проблем има коректор. Няма универсален продукт, който да прикрива всичко.


1. Телесен цвят – универсален цвят;
2. Жълт – прикрива идеално тъмните кръгове под очите;
3. Зелено – прикрива добре спуканите капилярчета, червените петна;
4. Лилав – подхожда за прикриване на пигментни петна и лунички;
5. Розов – за оживяване на сивата кожа.


С какво да нанесете коректор?


Най-добре е да го нанасяте с плоска четка със синтетични косми. А още по-добрият вариант е да го нанесете с пръсти – особено под очите, където е задължително да нанасяте всичко с потупващи движения.


Тъмните кръгове под очите може да скриете с помощта на лек коректор в телесен или жълт подтон, нанасяйки внимателно с потупващи движения с безимения пръст.


Торбичките под очите изчезват с помощта на светъл коректор. Не го нанасяйте обаче директно върху подутото място, защото така ще изпъкне още повече, а на границата между подутото и бузата.


Спуканите капилярчета и червени петна се прикриват най-добре с коректор със зелен цвят. А пигментните петна, луничките и натъртванията ще скриете с розов или лилав коректор.


Уморената и сивкава кожа се оживява с коректор или тониран крем в розово или прасковено.


Белези и татуировки – в този случай е добре да изберете тониран крем или коректор с гъста консистенция и силен пигмент, така че дори малкото количество да има силен маскиращ ефект. Ако белегът е изпъкнал, покрийте го с тъмен цвят, ако пък е вдлъбнат – със светъл, като по този начин постигате визуален баланс.
 


 

Коментари към "Как да прикрием различните недостатъци по кожата":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg