Как да разбете дали срокът на годност на вашите козметични продукти е изтекъл

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

За съжаление, като някои от най-добрите неща в живота, и продуктите за красота не траят завинаги.  Ако не сте разгледали малкитe детайли на вашите продукти или не си спомняте кога сте ги купили, е време да започнете да обръщате внимание.

Използването на козметични продукти след изтичането на срока им на годност е не само непрепоръчително, но може да доведе и до много кожни проблеми. Бактериите, съдържащи се в тези продукти с изтекъл срок на годност, понякога могат също да доведат до нараняване на кожата и раздразнения.

Най-добрият начин да идентифицирате продукт с изтекъл срок на годност е, разбира се, датата на изтичане на срока на годност, но има и други начини да познаете дали срокът е изтекъл. Ето и някои от тях:

Неприятна миризма

Ако някога вашият грим или продукт за грижа за кожата е имал страхотен аромат, но сега мирише лошо го изхвърлете го веднага! Определено срокът на годност е минал и със сигурност не искате да се разхождате, носейки продукт, който ухае ужасно.

Обезцветяване

Този знак е най-лесният за забелязване. Ако пигментът на вашия грим продукт се е променил, тогава той няма да ви донесе никаква полза.  Ако вашият течен фондьотен, която някога изглеждаше перфектно на кожата ви, започне да изглежда по-блед, време е да го изхвърлите.

Неравномерно приложение

Друг начин да определите дали вашият козметичен продукт не е годен е чрез неговото приложение. Кремообразното червено червило, което се е нанасяло супер гладко вече не се плъзга по устните ви? Е, знаете какво да правите!

Текстурата на вашия гланц за устни, течна очна линия и балсам за устни също се променя и става на буци, което е още един сигурен знак, че нещата не са ОК.
 
Кожни раздразнения

Предлагаме да разгледате опаковката или други признаци на изтекъл срок на годност, преди да използвате съмнителен продукт върху кожата си и в крайна сметка да останете с раздразнена кожа.

В случай, че все пак нанесете такъв продукт върху кожата си и той раздразни кожата, изхвърлете го възможно най-скоро.
 
Бели петна

Някои продукти могат да оставят бели петна по повърхността, които не могат да бъдат премахнати или слети, ако добавите повече. Ако това се случи, е време да се сбогувате с дадения продукт.


 

Коментари към " Как да разбете дали срокът на годност на вашите козметични продукти е изтекъл":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg